Gündem Slovenya da gezilmesi gereken yerler

Slovenya da gezilmesi gereken yerler

25.04.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:

Slovenya, resmi ismi Slovenya Cumhuriyeti olarak geçmektedir. Konum olarak Orta Avrupa’nın güney kısmında bulunmaktadır. Ortalama nüfusu 2 milyon ve üzeri olarak hesaplanmıştır. Başkenti Ljubljana’dır. Ljubljana ülkenin en büyük şehridir. Yeşil bir ülke ve tabiat olarak da çok zengin bir ülkedir.

Slovenya da gezilmesi gereken yerler

Tarihi bölgeleri, gezilecek yerleri turistik açıdan çok tatmin edici bir ülkedir. İnsanları özellikle dışarıdan gelen misafirlere karşı oldukça misafirperver ve samimi davranışları olduğu söylenmektedir. İnsanlarının verdiği sıcak davranışlar sayesinde güvenli bir ülke izlenimi ortaya çıkmaktadır. Kendilerine ait yöresel yemek kültürleri çok gelişmiş değil, fakat çevresinde bulunan ülkelerin kültürleri ile birebir uyum içerisinde bir ülke. Yemek kültürü olarak daha çok çorba çeşitleri olarak zengin bir sunum bulunuyor. Fakat çevre ülkelerin yemeklerini sentez olarak aldıklarından çeşitli yemek türlerini bulabilirsiniz, daha çok çiftlik evi restoranlarında bu lezzetleri tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gezilecek alanların birbirine yakın olması, kısa bir sürede birçok yeri görebileceğiniz anlamına gelmektedir. Benzin çok ucuz olduğundan, ülkede herkesin arabası var. Zaten ülke ucuz bir ülke fakat ulaşımın ülkemizle ve farklı ülkelerle kıyasladığımda pahalı kaldığını görmekteyiz. Ülke birçok ülkeye yakınlığı sayesinde avantaj sağlamaktadır. Raylı sistem ve otobüsler ile Viyana, Zagrep, Venedik, Münihe kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Slovenya, hem ucuz bir ülke olması, Avrupa’daki birçok ülkeye yakınlığı, doğal güzelliklerinin bulunması, tarihi zenginlikleri, yemek kültürü ve birçok sebepten dolayı görülmesi gereken bir ülkedir.

Başlıca Gezilecek yerleri

Slovenya, Ljubljana şehri gezilecek yerlerin başında gelmektedir. Ülkenin kültürel, ekonomik, politik açıdan en önemli şehridir. Yeni ve eski olarak Drave ismi verilen nehrin ayırdığı bir şehirdir.

Haberin Devamı

Ülkenin dili ve dini

Slovakyalıların resmi dili Slovencedir. Ayrıca ülke oldukça kozmopolit bir yapıya sahiptir, bu sebeple İtalyanca, Hırvatça, Macarca, Sırpça da konuşulan diller arasındandır.

Din olarak ise, ülkede yaşayan nüfusun çoğunluğu Katolik’tir, az da olsa Protestan, Ortodoks ve hatta Müslümanlık da görülmektedir.

İklim Şartları

Genellikle Slovenya iklimi sert kara iklimidir. Yazları sıcak kışları da bir o kadar soğuk geçer.

Ekonomik durum

Ormanlık bir bölge olduğundan tarım ve hayvancılık gelişmiştir. Fakat ekonomik olarak ülke daha çok tarım ile geçimini sağlamaktadır.

Başlıca tarım ürünleri

Tahıl ürünleri, patates ve çeşitli meyvelerdir. Ormancılık da geçim kaynakları arasındadır, meşe, kayın ağaçları ülkede bol olarak bulunmaktadır. Ayrıca hayvancılık da geçim kaynakları arasında bulunmaktadır.

Slovakya’da işsizlik oldukça azdır. Kış ayları sert geçtiğinden ve dağlık tesisleri bol miktarda bulunmaktadır. Kış sporları sayesinde kış turizmi de çok yaygındır. Bu sebepten kış turizmi ülkede önemli bir gelir kaynağı olarak ön plana çıkmıştır.