Gündem Soframıza Belçika’dan Gelen Lezzet Waffle

Soframıza Belçika’dan Gelen Lezzet Waffle

19.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Belçika’dan çıkan ve son yıllarda tüm dünyaya yayılan waffle ülkemizde de sevilerek tüketiliyor. Öyle ki büyük şehirlerde hemen hemen her semtte en az bir waffle dükkanı ile karşılaşmak mümkün. Hayatımızın bir parçası haline gelen waffle artık evlerde de yapılıyor. Bunun için gerekli malzemelerin yanında bir de waffle makinasına ihtiyaç var. İşte tüm püf noktalarıyla waffle tarifi...

Soframıza Belçika’dan Gelen Lezzet Waffle

Türkiye belki de dünyada en çok waffle tüketilen ülkelerden biri. Bu lezzetli tatlıyı akla gelebilecek her malzeme ile servis ederek kendimize özgü bir yorum getirdiğimiz de söylenebilir. Belçika’da waffle, üzerine erimiş çikolata, krem şanti ve taze meyveler ile servis edilmektedir.

Haberin Devamı

Waffle İçin Malzemeler

· 3 adet yumurta

· 2 yemek kaşığı toz şeker

· 1 su bardağı süt

· 1,5 su bardağı un

· 1 çay bardağı sıvıyağ

· 1 paket vanilya

· 1 paket kabartma tozu

· 1 çay kaşığı tuz

Waffle Yapmanın Püf Noktaları

Waffle çırpıcılar ile karıştırılmaması gereken bir tatlı. Aksi halde hamur sertleşmektedir. Un eklendikten sonra çırpıcının bir kenara bırakılması gerekiyor. Bu yüzden bir çatal veya karıştırıcı yardımıyla sabırla karıştırılmalıdır. Hamurun yumuşacık olması sayesinde pişen waffle pofuduk olabilmektedir. Yumurtaların bu tatlıda önemi oldukça büyüktür. Bu yüzden yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatli bir şekilde ayrılmalıdır.

Haberin Devamı

Waffle Yapılışı

Yumurtalar kırılıp sarısını ve beyazını ayırarak farklı geniş kaplara alınır. Yumurta beyazının olduğu karışıma tuz eklenerek, mikser yardımıyla bembeyaz ve köpük - köpük olana kadar karıştırılır. Yumurtaların sarısını ayırdığımız kabın içerisine şeker eklenip bir çatal veya karıştırıcı yardımıyla bembeyaz olana kadar çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kabın içerisine sıvıyağ, süt ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir.

Daha önceden elenmiş olan un ve kabartma tozu da eklenerek çırpılarak karıştırılmaya devam edilir. Başka bir kapta yumurtaların beyazı diğer malzemelerin üstüne eklenerek çırpılır. Gayet akışkan bir hamur elde ettiğinizden emin olduktan sonra waffle harcınız hazır olmuş demektir. Waffle makinanızın iç kısımlarını çok hafif yağlamanız yapışmayı önleyecektir. Waffle makinası ısındığı zaman harcı bir tahta kaşık yardımı ile kalıplara boşaltınız. Waffle iç harcı bitene kadar işlemi yapmaya devam edin.

Servis için üzerine pudra şekeri ve karamel sos ekleyebilirsiniz. Diğer iç malzemeleri hazırlamak tamamen damak zevkinize kalmıştır. İstediğiniz gibi meyve, fındık kreması veya dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.