Gündem Soğuk algınlığı ve grip farklı şeyler mi?

Soğuk algınlığı ve grip farklı şeyler mi?

08.01.2019 - 11:06 | Son Güncellenme:

Havaların soğuması hastalıkları da beraberinde getiriyor. Soğuk algınlığı ve grip en çok görünen hastalıklar arasında. Peki, soğuk algınlığı ve grip farklı hastalıklar mı? İşte belirtileri...

Soğuk algınlığı ve grip farklı şeyler mi

Soğuk algınlığı (nezle) ve grip çoğu zaman karıştırılır. Özellike kış aylarının gelmesiyle artan hastalıklar belirtilerine göre birbirinden ayrışmaktadır. Peki soğuk algınlığı ve grip arasında nasıl farklar var? Belirtileri nelerdir.

Haberin Devamı

SOĞUK ALGINLIĞI NEDİR?

Soğuk algınlığı (bazen nezle olarak da ifade edilmektedir), influenza virüsü dışında; 200’e yakın virüsün sebep olduğu, çok daha hafif seyirli bir hastalıktır. Soğuk algınlığı burun akıntısı, boğaz ağrısı ve halsizlik ile seyreden üst solunum yolu enfeksiyonuna verilen isimdir. Belirtileri gripten farklı olup; daha hafif seyreder ve aşağıdaki tabloda grip ve soğuk algınlığının farkları belirtilmiştir.


GRİP BELİRTİLERİ

Grip ani başlar. Ateş sık görülür ve 38 derecenin üzerindedir. 3-4 gün devam edebilir. Öksürük sık görülür ve şiddetlidir. Baş ağrısı belirgindir. Kas ağrısı sıklıkla görülür ve genellikle şiddetlidir. Kırgınlık ve halsizlik de sık görülür hatta 2-3 hafta sürebilir. Burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı bazen görülür.

Haberin Devamı

SOĞUK ALGINLIĞI - NEZLE BELİRTİLERİ

Hastalık yavaş başlar. Ateş nadiren görülür. Öksürük daha az görülür, hafif ve orta şiddettedir. Baş ağrısı ve kas ağrısı nadir ve hafif görülebilir. Kırgınlık ve halsizlik de çok hafiftir. Burun akınsıtı, hapşırma ve boğaz ağrısı sıklıkla görülür. Boğaz ağrısı genellikle ilk belirtidir.