Gündem Son dakika: Adana'da korkunç olay! Apartman dairesinde 6 ceset bulundu

Son dakika: Adana'da korkunç olay! Apartman dairesinde 6 ceset bulundu

03.05.2017 - 21:16 | Son Güncellenme:

Adana'nın Seyhan ilçesinde bir evde, aralarında emekli  Vali İsmet Metin, eşi ve kızının da yer aldığı silahla vurulmuş 6 kişinin cesedi  bulundu.

Son dakika: Adanada korkunç olay Apartman dairesinde 6 ceset bulundu

Adana’da kız isteme tartışmasının ardından cinnet getiren damat adayı, eniştesi olan eski Vali İsmet Metin ile 2 halası ve 2 kuzenini silahla vurarak öldürdü. 155'i arayarak olayı ihbar eden katil zanlısı damat adayı, polisler eve gelinceye kadar başına silahla ateş ederek intihar etti.

Haberin Devamı

Olay, saat 20.00 sularında Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi 64014 sokakta bulunan 5 katlı Çelik Apartmanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Denizhan Dener’e kız isteme konusu nedeniyle eniştesi emekli Vali İsmet Metin, valinin eşi olan halası Nurşen Metin, kuzeni Senem Metin, halası Gönül Cengiz ve kuzeni Suphi Cumhur Cengiz, damat adayı Denizhan Dener’in evinde buluştu.

Hanım Kaya isimli kızı isteme konusunda yaşanan tartışmanın ardından cinnet getiren damat adayı Denizhan Dener, silahla halası Gönül Cengiz, halasının oğlu Suphi Cumhur Cengiz, eniştesi eski Vali İsmet Metin ve halası Nurşen Metin, eski valinin kızı Senem Metin'i silahla vurarak öldürdü. Daha sonra 155 polis hattını arayan katil zanlısı, 5 kişiyi öldürdüğünü ihbar etti. Polis, olay yerine gelinceye kadar katil zanlısı Denizhan Dener, başına silahla ateş ederek intihar etti.

Haberin Devamı

Eve gelen polis ekipleri, kapıyı itfaiye yardımı ile açarak içeri girdi. Ekipler evde 6 kişinin cansız bedeni ile karşılaştı. Katil Denizhan Dener'in cesedi holde bulunurken, maktullerden birinin cesedi holde, birinin cesedi mutfakta, birinin cesedi yatak odasında, ikisinin cesedi oturma odasında, birinin cesedi de misafir odasında bulundu. Buradan hareketli damat adayı Denizhan Dener'in silahına davrandığında evde bulunanların kaçtığı odalarda öldürüldüğü tespit edildi.

Polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olayın yaşandığı evde incelemelerde bulundu. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, yarım saat kaldığı evden çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine, “Arkadaşlar araştırma yapıyorlar. Araştırma sonucunda 6 kişinin neden ve nasıl öldürüldüğü ortaya çıkacak” dedi.

Daha sonra cesetler otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Seyhan Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan görgü tanığı Levent Uçaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa temizlik yapmak için girdiğini ve silah sesleri duyduğunu söyledi. Bunun üzerine korkup paniğe kapıldığını belirten Uçaroğlu, "Geri geri kaçtım. Buradaki vatandaşlarla polise haber verdik." dedi.

Haberin Devamı

18 BOŞ KOVAN BULUNDU

Polisin yaptığı incelemede söz konusu evde 18 boş kovan, olayda kullanılan silaha ait 30 mermi, bir av tüfeği ve bu tüfeğe ait bir miktar fişek bulunduğu öğrenildi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Silah sesleri üzerine apartmanın çevresinde komşuları ölüm haberleriyle şok yaşarken Denizhan Dener'in sevgilisi Z.K. da Hatay'da olay yerine geldi acı haberle sinir krizi geçirdi. Genç kadın yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

OLAYIN KIZ İSTEME TARTIŞMASINDAN ÇIKTIĞI İDDİASI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri yürüttükleri soruşturma kapsamında, emekli vali Metin'in ailesiyle, eşinin yeğeni olan Dener'in Adana'daki evine geldiğini tespit etti.

Ekipler, anne ve babası bir süre önce vefat eden Dener'in, 6 yıldır görüştüğü Z.H.K. ile evlenmek istediği, kız isteme konusunu konuşmak için evine davet ettiği akrabalarıyla da buna karşı çıkmaları nedeniyle tartıştığı bilgisine ulaştı.

Çıkan tartışmada Denizhan Dener'in tabancayla akrabalarını öldürdüğü, ardından Hatay'da yaşayan kız arkadaşını arayarak, "Gel hepsini öldürdüm" dediği ve 155 Polis İmdat hattına durumu bildirdiği daha sonra da intihar ettiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Son dakika: Adanada korkunç olay Apartman dairesinde 6 ceset bulundu

'SİLAH SESLERİNİ DUYUNCA KAÇTIM, SAKLANDIM'

Adana’da bir evde 6 kişinin öldüğü olayla ilgili silah seslerini duyan sokağın temizlik görevlisi Levent Uçaroğlu, “10-15 el silah sesi geldi. Kaçtım köşeye saklandım. Daha sonra polise haber verdik” dedi.

Seyhan İlçesi Kurtuluş Mahallesi 64014 Sokakta akşam saatlerinde meydana gelen, emekli Vali İsmet Metin’in de aralarında bulunduğu 6 kişinin öldüğü silahlı tartışmada silah seslerini duyan Seyhan Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlisi Levent Uçaroğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 10-15 el silah sesi geldiği için kaçıp saklandığını belirten Uçaroğlu, şunları söyledi:

“Akşam saatlerinde temizlik yapmak için Kurtuluş Mahallesindeki sokağa girdim. Daha sonra silah seslerini duydum. 10-15 el silah sesi geldi. Kaçtım köşeye saklandım. Daha sonra hem ben hem de diğer mahalle sakinleri olarak polise durumu bildirdik.”

Haberin Devamı

VALİ İSMET METİN KİMDİR?

İsmet Metin, 1941 yılında Hatay'da doğdu. 1964 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Bu tarihten itibaren sırasıyla Antakya Maiyet Memurluğu, Silifke ve Kırobası Bucak Müdürlüğü, Kırıkhan ve Dörtyol Kaymakam Vekilliği görevleri ve 1967 yılında kaymakamlık kursu mezuniyetini müteakip Bolu/Seben Kaymakamlığı, Bingöl/Solhan Kığı Kaymakamlığı, Acıpayam, Saruhanlı ve Görele Kaymakamlığı, Rize Vali Vekilliği, Adana Vali Yardımcılığı, Bingöl Valiliği, Merkez Valiliği, Ağrı, Zonguldak, Karaman ve Kırklareli Valilikleri görevlerinde bulundu. İsmet Metin, evli ve 3 kız çocuk babası.