Gündem Son dakika... Afrin'de doğu ve batı cephesi birleşti! Halk YPG binasını yağmalıyor

Son dakika... Afrin'de doğu ve batı cephesi birleşti! Halk YPG binasını yağmalıyor

17.03.2018 - 07:44 | Son Güncellenme:

Afrin'de arka arkaya son dakika gelişmeleri... Doğu ve batı cephesi resmi olarak birleşti, Türk ordu birlikleri kentin kuzeyinde buluştu. YPG terör örgütünün Afrin'deki merkez binasına giren halk, içerideki yiyecekleri evlerine götürüyor. Zeytin Dalı Harekâtı'nda bugün yedi köy daha YPG'li teröristlerden temizlendi, şehir merkeziyle Mabatlı beldesi arasındaki ana karayolu bağlantısı kesildi. Böylece, kuzey ve batıdaki köylerde bulunan YPG'li teröristler kapana kısılmış oldu. Afrin kent merkezinde sivillerin çıkışını engellemek için araçları yakan teröristlerin görüntüleri, TSK tarafından paylaşıldı.

Son dakika... Afrinde doğu ve batı cephesi birleşti Halk YPG binasını yağmalıyor

milliyet.com.tr

17:15: TSK ve ÖSO, Afrin'in Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı ve Şeyh Obası köylerini teröristlerden temizledi

15.45 : TSK: Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.

14.00 : Afrin'de terör örgütü YPG'nin merkez binası, kent sakinleri halk tarafından yağmalanıyor. Yayınlanan görüntülerde birçok kişinin ellerinde çuvallar ve kolilerle binadan çıktığı görülüyor. Yerel kaynaklar, bina önüne toplanan yüzlerce kişinin yiyecek aldığını bildiriyor.

12.40 : Afrin'in batısında YPG'lilerin kullandığı ana hapishane ele geçirildi.

12.20 : Dakikalar sonra Hacı Kasımlı, Eşkanşarki ve Astaro köyleri de kurtarıldı.

11.50 : Afrin'in Kokani, Aynel Hacer, Heltangarbi ve Çakıllıeccum köylerini teröristlerden temizledi. Mabatlı beldesi ile Afrin ilçe merkezi arasındaki ana kara yolu bağlantısı kesildi.

10.25 : Genelkurmay Başkanlığı, Afrin kent merkezinde araçları yakan teröristlerin görüntülerini Twitter hesabından paylaştı. Daha önce de Afrin'den ayrılmaya çalışan sivilleri engelleyen YPG'li teröristlerin görüntüleri yayınlanmıştı.



09.50 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla devam ediyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3567.

08.00 : Afrin'in kuşatılmasıyla kuzey ve batı cephelerinden ilerleyiş sürüyor. Son alınan köylerle birlikte, Mabatlı beldesi ile şehir merkezi arasında bağlantı koparılmak üzere. Bugün bağlantının tamamen kesilmesi bekleniyor. Böylece Cinderes'ten Bülbül'e kadar olan hatta yer alan köylerdeki teröristler kapana kısılmış olacak ve herhangi bir yere kaçma şansları olmayacak.

07.55 : Afrin kent merkezinden açılan güvenli koridorla sivillerin ayrılmasına izin verilirken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları şehrin girişine ulaştı. İlk fotoğraf, sosyal medyadan paylaşıldı.

Son dakika... Afrinde doğu ve batı cephesi birleşti Halk YPG binasını yağmalıyor

07.40 : Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/PYD, caniliklerine bir yenisini ekledi. Afrin'den güçlükle ayrılabilen bir aileden altı kişi, sığınmak için girdikleri Kırgöl köyündeki bir evin halıları altına tuzaklanan patlayıcıların infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Patlamada bir kişi enkaz altında kaldı, beş kişi de yaralandı.

07.30 : Türk ordusu, cephe hattına yeni komando birlikleri sevk etmeyi sürdürüyor. Hatay'a Türkiye'nin dört bir yanından gelen komandolar, Hassa ilçesindeki hudut birliklerine ulaştı.

07.20 : TSK, Afrin kent merkezinde hastane vurulduğu yönünde dolaşıma sokulan haberleri yalanladı. Twitter hesabından yapılan resmi açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır. Zeytin Dalı Harekâtı sivil/masumlara ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde icra edilmektedir" denildi.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın elli yedinci gününde gelişmeleri canlı blogla aktaracağız.