Gündem Son dakika: Afrin'e kara harekatı başladı! İşte son gelişmeler

Son dakika: Afrin'e kara harekatı başladı! İşte son gelişmeler

21.01.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

Türkiye; Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru oluşumunu engellemek için Fırat Kalkanı’nın ardından ikinci büyük operasyon olan Zeytin Dalı Harekatı’nı Afrin bölgesine yönelik olarak başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 72 savaş uçağı, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde belirlenen terör örgütü PYD/PKK'ya ait 113 hedeften 108'ini vurdu. TSK'nın vurduğu hedefler arasında Afrin ilçesinin doğusunda PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanının da yer aldığı öğrenildi. TSK unsurları, Afrin'in karşısında, Suriye tarafındaki Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinden PYD/PKK hedeflerine yoğun topçu saldırıları düzenledi. Askeri birliklere takviye olarak gönderilen obüs ve tankların Suriye sınırına sevkiyatı gece boyunca sürdü. Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), örgüte yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı. Kara operasyonun ilk adımı için Bolu ve Kayseri'den gelen Özel Kuvvetler ve komandolar iki noktadan sınırı geçti. 5 kilometre ilerleme sağlandığı belirtilen harekatta 17 tuzaklı mayın bölgesinin de temizlendiği belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Türk askerinin saat 11.05'te Kilis'in Gülbaba Mevkii'nden Suriye'ye geçerek kara harekatını başlattığını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik" dedi.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ikinci gününde. Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, karadan geniş kapsamlı operasyon başlattı. TSK da terör hedeflerini topçu atışları ile vuruyor.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, geniş kapsamlı operasyon başlattığını duyurdu. ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içerİde ilerlemeye başladı.

Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

Afrin'e yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili tüm detayları dakika dakika buradan takip edebilirsiniz:

12.32 TSK VE ÖSO AFRİN İÇİNDE 5 KİLOMETRE İLERLEDİ

TSK, Özgür Suriye Ordusu güçleriyle terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Afrin topraklarının yaklaşık 5 kilometre içine girdi.

Haberin Devamı

CEPHEDEN İLK GÖRÜNTÜLER



11:19 TSK'DAN ZEYTİN DALI HAREKATI AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir" denildi.



11.08 3.5 KM'LİK BÖLÜM TEMİZLENDİ

3.5 kilometre ilerleme sağlandığı belirtilen harekatta 17 tuzaklı mayın bölgesinin de temizlendiği belirtildi.


10.55 TÜRK JETLERİ BUGÜN DE VURDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik dün başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk savaş uçakları hedefleri vurdu.


10.53 TOP ATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Afrin'deki PKK/PYD/YPG hedeflerine 2 top atışı yapıldı. Atışların yapılmasının ardından topların düştüğü bölgeden dumanlar yükseldi. Sabah saatlerinde Hatay'ın Hassa ilçesinden Afrin sınırına çok sayıda tank ve askeri araç sevk edildi. Bu sırada, Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD/YPG hedeflerine 2 top atışı yapıldı. Atışların yapılmasının ardından topların düştüğü bölgeden dumanlar yükseldi.


09.37 - SINIRDA TOP SESLERİ DUYULUYOR

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarını başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuluyor.

Haberin Devamı



09.30 - ÖZEL KUVVETLER VE KOMANDOLAR SINIRI GEÇTİ

Kara operasyonun ilk adımı için Bolu ve Kayseri'den gelen Özel Kuvvetler ve komandolar iki noktadan sınırı geçti

08.34 - ÖSO KARADAN KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATTI

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), örgüte yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içerde ilerlemeye başladı.

05.16 - ESAD REJİMİ'NDEN PYD/PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM

AA’nın Halep merkezindeki güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Esad rejimi, PYD/PKK terör örgütünün işgalindeki Şeyh Maksud mahallesinden Afrin’e takviye gönderebilmesi için kara yolundan geçiş imkanı sağlıyor. Örgütün, rejimin izniyle Halep merkezi Afrin'e bağlayan Nubul Zehra kara yolunu kullanmaya başladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

04.51 - CENTCOM'DAN AFRİN AÇIKLAMASI

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, "Afrin'in kendileri için bir operasyon alanı olmadığını" ve "Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyon konusunda kendilerine bilgi verdiğini" kaydetti. Votel, Türkiye'nin niyetini bilmediğini ancak söz konusu Afrin operasyonunun DEAŞ'la mücadeleye yapacağı etki konusunda endişe ettiklerini dile getirerek, "DEAŞ ile Suriye'deki mücadele devam ediyor. Halen bu konu üzerine oldukça odaklanmış durumdayız ve onların kontrol ettiği yerleri geri almak için ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Amerikalı komutan ayrıca Türk yetkililerin kendilerine Münbiç'e yönelik bir operasyondan bahsetmediğini de sözlerine ekledi.

03.16 - AFRİN'E EN BÜYÜK ASKERİ SEVKİYAT

Harekatın başladığı Afrin'e son dönemlerin en büyük askeri sevkiyatı yapılıyor. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinden çekilen tank, fırtına obüsü ve topçu bataryalarının da bulunduğu toplam 150 araçlık askeri konvoy Afrin'e doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

02.02 - KİLİS'E 4 ROKET DÜŞTÜ

Kilis kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi'nde saat 01.40 civarında Suriye tarafından birkaç dakika arayla ateşlendiği belirtilen 4 roket, iki ev ve bir iş yerine isabet etti. Can kaybının meydana gelmediği olayda binalarda hasar oluştu. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonra sağlık ekipleriyle olay yerinde inceleme başlattı. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan açıklamasında, "4 noktaya roket isabet etti. Can kaybı yok, bir kişinin yüzüne cam parçası isabet etti. Bize 1 tane atana biz 100 tane atacağız" dedi.

01.50 - SURİYE SINIRINDA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ KARARI

TSK'nın Afrin operasyonu kapsamında Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde ve bazı sınır mahallerinde Zeytindalı Harekâtı’na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızın korunması için özel güvenlik bölgesi oluşturuldu. 15 gün sürecek olan özel güvenlik bölgesi uygulamasında bu bölgeye girişin kolluk kuvvelerinin iznine bağlı olduğu belirtildi.

01.15 - ÇOK SAYIDA TÜRK KOMANDOSU SINIR BİRLİĞİNE KATILDI

Zeytin Dalı Harekatı'na katılacak olan komandoların bulunduğu çok sayıda otobüs, Hatay'ın Hassa ilçesindeki sınır birliğine vardı.

01.11 - AFRİN'E 40 DAKİKADA 20 ATIŞ

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait fırtına obüslerinin Afrin'deki hedeflere 40 dakikada 20 atış yaptığı bildirildi.

00.20 - TSK OBÜSLERLE VURUYOR

Türk ordusu, terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik obüs atışları gerçekleştiriliyor.

00.11 - AFRİN'DE ŞİDDETLİ PATLAMA

Afrin'de geceyarısı şiddetli bir patlamanın meydana geldiği bildirildi. Yaşanan patlamanın Kilis'ten de hissedildiği ifade edildi.

23.36 TÜRK KOMANDOLARI REYHANLI'YA GETİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen 3 otobüs komando da sınır birliklerine sevk edildi.

23.03 ORG. AKAR: SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nın yönetildiği komuta merkezinde yaptığı açıklamada, "Hedef siviller değil, sadece teröristlerdir. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız" dedi.

22.41 - İNGİLTERE, FRANSA VE ÇİN BÜYÜKELÇİLERİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyelerinden İngiltere, Fransa ve Çin'in Ankara büyükelçileri, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirildi.

22.30 - TÜRK TANKLARI SURİYE'DE

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Türk tankları Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye geçti. Akşam saatlerinden itibaren Kilis’e gelen tanklar ile obüs teçhizatı, Kilis’in Öncüpınar Sınır kapısı üzerinden geniş güvenlik önlemleri altında Suriye’ye geçiş yapıyor.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

22.01 - ABD'DEN HAREKATLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Pentagon'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırındaki durumla ilgili endişelerinin kabul edildiği söylenerek, taraflara şiddetten kaçınma çağrısı yapıldı.

21.45 - BAZI PYD/PKK'LI TERÖRİSTLER ÖRGÜTTEN KAÇARAK TESLİM OLDU

ÖSO'nun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, PYD/PKK'nin bazı üyelerinin örgütten kaçarak Mare ilçesindeki ÖSO birliklerine teslim olduğu duyuruldu.

21.24 BAŞBAKAN YILDIRIM: KARA UNSURLARIMIZ YARIN DEVREYE GİRECEK

Başbakan Binali Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, hedeflerin neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir. Yarından itibaren gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecek. 'Afrin'de Kürtleri yok etmeye yönelik bir operasyon yapılıyor' gibi kara propagandaların gerçekle alakası yoktur" dedi.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

20:51 TSK: 7 BÖLGEDE, 108 HEDEF VURULDU, 72 UÇAK KATILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı hakkında detaylı bilgi paylaştı.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren başlatılan "Zeytin Dalı Harekâtı" planlandığı şekilde devam etmektedir.Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

20.40 BAKAN ÇAVUŞOĞLU: F-16'LARIMIZ HEDEFİ VURMUŞTUR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Harekatta siviller değil, teröristler hedef alınmıştır. Operasyonu havadan ve karadan yürütüyoruz. Teknik konularda askerlerimiz bilgi vermektedir. Hava sahasını kullanma ihtiyacı vardır, F-16'larımız hedefleri vurmuştur" dedi.

Çavuşoğlu, "Hukuk çerçevesinde ve BM çerçevesinde hareket ediyoruz. Burada esas olan attığımız adımın uluslaraası hukuka uygunluğudur. Bizim kendi adımlarımızı atmamız lazım. Bugüne kadar gerekli uyarıları yaptık. Müttefiklerden beklentimiz teröristlerin yanında olmaması. Siviller hedef alınmamıştır. Sadece teröristler hedef alındı" dedi.

20.17 BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından, Afrin'e yönelik başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu, "Tarihi destanlarla dolu ecdadımızın kahraman evlatları Zeytin Dalı Harekatı'yla sınırlarımızı teröristlerden temizleyecekler. Allah evlatlarımıza muzafferiyet nasip eylesin" değerlendirmesini yaptı.

19.23 DİYANET: TÜM CAMİLERDE FETİH SURESİ OKUNACAK

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamada, "Bu akşam bütün camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir" dedi.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

19.16 TSK: BELİRLENEN 113 HEDEFTEN 108'İ VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKK'lı" ifadeleri yer aldı.

19.02: BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SURİYE REJİMİNE BİLDİRİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Harekatı bir yazıyla Suriye rejimine bildiriyoruz. BM dahil tüm taraflara bilgi verdik. Tillerson'a 'yanımızda olmalısınız' dedik" açıklamasını yaptı.

18.57 TSK: VURULAN TERÖRİSTLER SİVİLMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

TSK'dan yapılan açıklamada, "YPG ve DEAŞ unsurları, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor" dendi.

18.48 RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı: Afrin'deki krizin başlamasına ABD'nin provakasyonları sebep oldu. Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'deki komuta merkezinin Türkiye'nin harekât başlattığı Afrin'de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak için Tel Rıfat'a çektiğini bildirdi.

18.23 HAREKATI ORGENERAL AKAR YÖNETİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Afrin harekatını Genelkurmay'dan idare ettiği açıklandı.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

18.10 - BAKAN ÇAVUŞOĞLU: GELİRİZ DEDİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu operasyonla ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir.#BirGeceAnsızınGelirizDedik #ZeytindalıHarekatı""

18:03 TSK: DEAŞ HEDEFLERİ DE VURULUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyona ilişkin bir açıklama daha yaparak, DEAŞ hedeflerinin de vurulduğunu belirtti.

TSK açıklamasında, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD hedeflerinin yanı sıra DEAŞ hedefleri de vurulmaktadır" ifadeleri yer aldı. Diğer yandan TSK'dan yapılan açıklamada, "PKK/PYD-YPG terör örgütünün başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı tespit edilmiştir" dendi.

17:51 AKAR, ABD'Lİ VE RUS MEVKİDAŞLARINI BİLGİLENDİRDİ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın harekat öncesi ABD'li ve Rus mevkidaşlarını bilgilendirdiği açıklandı.

ABD ve Rusya Genelkurmay Başkanları'nın da telefonla bir görüşme yaptıkları bilgisi alındı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Gerasimov ve Dunford'un gerçekleştirdiği görüşmede ‘Suriye'deki durumun yanı sıra karşılıklı çıkar teşkil eden diğer konuların ele alındığı' kaydedildi.

17:37 TSK HAREKATIN ADINI DUYURDU: ZEYTİN DALI

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'e yönelik olarak başlatılan harekatın adını ve detaylarını komuoyuyla paylaştı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatılmıştır.

Türkiye'nin eğitip donattığı ÖSO üyesi 800 savaşçı El Bab ve Cerablus'tan alınarak otobüslerle Kilis üzerinden Suriye'nin Afrin kırsalı bölgesine sevk edildi

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

17:33 BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la bir görüşme gerçekleştirdi.

17.18 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: RAHAT DURUN DEDİK DURMADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki terör unsurlarıyla ilgili, "Rahat durun, dedik, durmadılar. 'Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin' dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. 'Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir' dedik, 'Bunlar PYD'dir' dedik. 'Bunlar aynıdır, YPG'dir' dedik. 'Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları' dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz." açıklamasında bulundu.

17.00 - TÜRK ORDUSU SINIRDAKİ HEDEFLERİ BOMBALAMAYA BAŞLADI

Türk F-16'ları, Suriye'deki PYD hedeflerini bombalamaya başladı. Aynı saatlerde ÖSO birliklerinin de Afrin'e doğru ilerlediği bilgisi geldi.

Son dakika: Afrine kara harekatı başladı İşte son gelişmeler

BÖYLE BAŞLADI - BAŞBAKAN YILDIRIM: TSK HAVADAN HAREKATA BAŞLAMIŞTIR

Başbakan Binali Yıldırım, "TSK havadan harekata başlamıştır" dedi. Yıldırım, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ unsurlarını yok etmek için havadan harekata başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Yazarlar