Gündem Son dakika: Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında flaş karar

Son dakika: Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında flaş karar

01.03.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

Son dakika Haberi: Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı.Vali Musa Işın kayyum olarak atandı. Göreve başlayan Işın,Ağrı’ya belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde vereceklerini belirtti.

Son dakika: Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında flaş karar

DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık görevden alındı. Bugün öğle sıralarında İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye gönderilen resmi yazıda, Sakık'ın görevine son verildiği, Ağrı Valisi Musa Işın'ın, belediyeye kayyum olarak atandığı ifade edildi. Görevden alma yazısı sonrası polis tarafından belediyeye baskın yapılırken zırhlı araçlar belediye çevresinde önlem aldı. Belediyede olağanüstü güvenlik önlemi alınırken polis ekipleri binada arama yaptı.

Haberin Devamı

VALİ IŞIN GÖREVE BAŞLADI

Ağrı Belediyesi Başkanı Sırrı Sakık’ın görevden alınması üzerine yerine kayyum olarak atanan vali Musa Işın belediye binasına giderek göreve başladı. Vali Işın, ilk açıklamasında Ağrı’ya belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde vereceklerini belirtti. Öte yandan, belediye binası çevresinde güvenlik önlemi

İLK AÇIKLAMA

Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden alınan Sırrı Sakık, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sakık, görevde bulunduğu sürede Ağrı halkına en iyi hizmeti yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Üç yıldır yürütmüş olduğum Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden bugün itibari ile alındım. Halkımızın bize bu sorumluluğu verdiği günden bugüne arkadaşlarımla birlikte hayata geçirdiğimiz her proje ve her hizmetle Ağrı’yı, Türkiye’nin en huzurlu kenti yaptık” dedi.

Haberin Devamı

BİR AY ÖNCE YARDIMCISI ALINDI

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Polat ile 5 belediye meclis üyesi de bir ay önce görevden uzaklaştırılmıştı.

81 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

AK Parti ile DBP arasında büyük yarışa sahne olan sonuçların iptal edilmesi üzerine ikinci kez yapılan seçimde DBP belediyeyi kazanmıştı. Belediye Başkanlığına Muş eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık seçilmişti. Terör örgütüne destek verdikleri gerekçesiyle DBP'li belediyelere yönelik operasyonlarda bugüne kadar üçü büyükşehir, 7 il, 62 ilçe, 9 belde olmak üzere 81 belediyeye kayyum atandı. Aralarında eşbaşkanların da bulunduğu 76 belediye yöneticisi tutuklandı.