Gündem Son dakika: Ali Bekki köyü ve eğitim kampı ele geçirildi!

Son dakika: Ali Bekki köyü ve eğitim kampı ele geçirildi!

27.01.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı'nın sekizinci gününde hareketlilik sürüyor. 2’si Skorsky 3 askeri helikopter tam teçhizatlı olarak sınırı geçti. Afrin'in kuzeybatısındaki Ali Bekki köyü ve örgütün bir eğitim kampı ele geçirildi. TSK, şimdiye kadar 394 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Son dakika: Ali Bekki köyü ve eğitim kampı ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Afrin ilçesinin kuzeybatısındaki Ali Bekki köyünün kontrolünü sağladı.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO birlikleri, Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünün yanı sıra; aynı beldedeki 740'ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdi.

Operasyonda 10'dan fazla terörist etkisiz hale getirildi.

TSK ve ÖSO birliklerinin 20 Ocak'ta başlattığı harekat kapsamındaki kara operasyonunda, Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid, Karmanlı, Bali Köy, Kurni ve Mahmud Ubasi köyleri ile Syria Tel tepesi terör örgütünden alınmıştı.

Helikopterler sınırı geçti

Operasyonun sekizinci gününde hareketlilik sürüyor. Hatay'ın Hassa ilçesinde, 2’si Skorsky 3 askeri helikopter, sınırı geçti. Sabah erken saatlerde ilçe üzerinden uçan helikopterlerin tam teçhizatlı oldukları görüldü. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu.

Haberin Devamı

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, Kilis'te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri karadan, jetler tarafından da havadan ateş altına alındı. Vurulan hedeflerden yükselen siyah duman Kilis'ten de görüldü.

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçesi karşısındaki Afrin kırsalından da yoğun çatışma sesleri yükseliyor. Teröristlere ait birçok mevzi, TSK'ye ait savaş uçakları, helikopterler ve obüslerle vuruluyor. Çok sayıda savaş uçağı ve helikopterin sınır hattındaki uçuşu sürüyor.

TSK açıkladı: 394 terörist etkisiz hale getirildi

Bugün açıklama yayımlayan Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şimdiye kadar 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) açıklamasında, terör örgütlerine ait 340 hedefin imha edildiği de açıklandı.

PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Bitlis ve Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlarda da 9 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden 3 asker şehit oldu, 30 asker yaralandı. Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) 13 kişi hayatını kaybederken, 24 ÖSO mensubu da yaralandı. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmuyor.

Haberin Devamı

"ABD silah vermeyecek"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile dün gece telefonda görüştü. Kalın'ın McMaster ile görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi.

Telefon görüşmesinde, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı. Yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalındı.

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR KİLİS'TE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte geceyi Şanlıurfa'da geçirdikten sonra saat 14.30 sıralarında Kilis'e geldi. Orgeneral Akar ve Güler, helikopterle 2'inci Tabur Komutanlığı'na inip, buradan valiliğe geçti. Vali Mehmet Tekinarslan tarafından karşılanan Orgeneral Akar ve Güler, bir süre basına kapalı görüştü.

ROKET ATILDI

Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Kilis'te Tekye Mahallesi'ndeki 7 katlı bir evin çatısına düştü. Roketin patlamaçken, olay yerine ihbarla çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Güvenlik görevlileri, roketin patlama ihtimaline karşı bölgedeki vatandaşları uzaklaştırıp bomba imha uzmanlarına haber verdi. .

Haberin Devamı

1 ASKER, TERÖR PROPAGANDASINDAN TUTUKLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı'na karşı, sosyal medyada terör örgütünün propagandasını yaptığı belirlenen bir piyade er, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından birliğinden alınan ve ismi açıklanmayan er, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

550 KİLOMETREDEN SINIRDAKİ ASKERE TOKAT ÇÖREĞİ

Tokat'ta yaşayan 7 genç, Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev yapan askerlere, yöresel yiyecekler getirmek amacıyla dün gece yola çıktı. 550 kilometre yol kat ederek sabah saatlerinde Hatay'a ulaşan gençler daha sonra bölgede görev yapan askerlerin bulunduğu noktaya gitti. Burada askerlere yanlarında getirdikleri Tokat çöreği, Tokat Zile pekmezi ve meyve suyu ikramında bulunan gençler, Mehmetçiklere görevlerinde başarılar diledi, dua etti.

Haberin Devamı

6 KURBAN KESTİLER

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Yolağzı Mahallesi'nde de vatandaşlar, Afrin'de PKK/PYD ve DEAŞ'lı teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçikler için 6 küçükbaş hayvanı kurban olarak bağışladı. Yolağzı Mahallesi Muhtarı Ragıp Yelatan'ın çağrısı üzerine mahalle sakinleri tarafından bağışlanan kurbanlar, bugün edilen duaların ardından konvoyla Hassa'daki birliklere götürüldü.