Gündem Son dakika...Ankara, Konya ve Kayseri'de FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Son dakika...Ankara, Konya ve Kayseri'de FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

04.07.2017 - 09:52 | Son Güncellenme:

Ankara,Kayseri ve Konya'da büyük FETÖ operasyonu başlatıldı.Ankara Üniversitesi'nde görevli 31 kişi Kayseri'de ise 100 kişi hakkında ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı çıkartıldı. Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli 21 subay hakkında da gözaltı kararı var.

Son dakika...Ankara, Konya ve Kayseride FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Üniversite, asker ve sivillere yönelik Ankara, Konya ve Kayseri'de büyük FETÖ operasyonu başlatıldı,. 152 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen kamu kurum ve kuruluşlarındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/ Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) ilişkin soruşturmalar kapsamında; Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen, tamamı ihraç edilmiş ve açıkta olan Ankara Üniversitesi personeli 31 kişi hakkında gözaltı işlemleri başlatıldı.

KAYSERİ'DE 100 GÖZALTI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince zanlıların yakalanması için operasyon düzenlendi. Zanlılardan 67'si gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Son dakika...Ankara, Konya ve Kayseride FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

MEMDUH BOYDAK'IN DA BYLOCK KULLANCISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınanlardan Doğukan Z.'nin CHP Melikgazi ilçe Başkan Yardımcısının oğlu olduğu ortaya çıktı.
Sürdürülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'den tutuklu bulunan ve halen yargılanan Boydak Holding'in eski CEO'su Memduh Boydak'ın da Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

21 SUBAY İÇİN YAKALAMA KARARI
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatında soruşturma kapsamında ise bugüne kadar 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yapılan operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin ifadesi doğrultusunda 2'si kıdemli yüzbaşı, 13'ü, üsteğmen, 6'sı teğmen olmak üzere 21 subay hakkında 'Anayasa'yı ihlal, Yasama organlarını engellemeye teşebbüs etmek, Hükümete karşı isyan, Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün polis tarafından eş zamanlı operasyon 14 asker gözaltına alındı. Örgüt içinde aktif rol aldığı ileri sürülen askerlerin evinde ve üs komutanlığında çalıştığı birimlerde aramaların sürdüğü belirtildi.

ESKİ BBP KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI HASAN KIZILDAĞ GÖZALTINA ALINDI

Kahramanmaraş merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ'ın da yer aldığı 8 zanlı gözaltı alındı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye destek oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince zanlıların ikametlerine düzenlenen operasyonda, Kahramanmaraş’ta 7, Ankara'da da bir kişi gözaltına alındı.Adreslerinde bulunamayan 6 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.