Gündem Son dakika... Eskişehir'de yolcu otobüsü ağaçlara çarptı! Onlarca ölü ve yaralı var...

Son dakika... Eskişehir'de yolcu otobüsü ağaçlara çarptı! Onlarca ölü ve yaralı var...

20.01.2018 - 06:38 | Son Güncellenme:

Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıyan otobüs, Eskişehir çıkışında yoldan çıktı. 11 kişi yaşamını yitirdi, 44 yaralı hastanelere taşındı. Tur otobüsündeki yolcular, Uludağ'a kayak tatiline gidiyordu. Eskişehir Valisi, üç şeritli boş yolda kazanın meydana geldiğini belirterek herhangi bir buzlanma tespit edilmediğini açıkladı. Şoförler gözaltında, gün ağarınca feci görüntüler ortaya çıktı.

Son dakika... Eskişehirde yolcu otobüsü ağaçlara çarptı Onlarca ölü ve yaralı var...

Ankara'dan Bursa Uludağ'a kayak yapmaya giderken Eskişehir'de ağaca çarpan otobüsteki 55 yolcu arasında, 10-11 yaşlarında olanın da 64 yaşında olanların da bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen sürücünün kullandığı, Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıdığı öğrenilen 06 FL 644 plakalı Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinçkaza yerinde incelemede bulundu, yaralıları hastanede ziyaret etti.

Kayak gezisine gidiyorlardı

Gezinin Kartallar Eş Dost Turizm tarafından organize edildiği öğrenildi. Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre otobüste 55 yolcu vardı. Tur firmasının 15 yıldır hizmet verdiği öğrenildi. Kaza yapan otobüste 10-12 yaşlarında çocukların ve (çekirdek aile) anne ve babalarının olduğu bildirildi. Otobüste 54 doğumlu olanların da 11 yaşında olan çocukların da bulunduğu öğrenildi. Kaza yapan otobüsün aileleri Bursa Uludağ'a kayak yapmak amacıyla taşıdığı da bildirildi. Acenta sahibinin olay yerinde olduğu, kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenme çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

'Yolda buzlanma yok, boş, üç şeritli...'

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, yaralıların durumlarının ağır olmadığını söyledi:

"Müdahalesi devam eden, kırıkları olanlar var. Yol boş, üç şeritli, bir de kurtarma şeridi olmak üzere geniş bir yol. Yol ışıklandırılmış... Ekiplerimiz yolda buzlanma tespit etmedi. Dolayısıyla farklı sebepleri olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebebini araştırıyor. Şoförler gözaltına alındı."

Dünün bilançosu: 5 ölü, onlarca yaralı

- Muş’ta Adnan Öletaş yönetimindeki ‘Lider Muş’ firmasına ait yolcu otobüsü, dün sabah tipi nedeniyle kontrolden çıkıp dereye uçtu. Kazada Osman Aslan, Turgut Deniz, Yaşar İpek, İbrahim Eren, Memik Gökşin ve Hamza Karabalık adlı 6 yolcu öldü, 29 kişi yaralandı.

- Konya - Afyonkarahisar yolunda Bedih Üzmelih yönetimindeki yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanmasıyla 38 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

- Sivas Koyulhisar’da Özdemir İsmiçoğlu yönetimindeki yolcu otobüsünün devrilmesiyle 16 kişi yaralandı.

- Kahramanmaraş Afşin’de Gökhan Özcan yönetimindeki Öz Elbistan Turizm’e ait yolcu otobüsü ile İbrahim Sarıkurt’un kullandığı otomobil çarpıştı. Sarıkurt öldü, 4 kişi yaralandı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Eskişehir Valiliği, bugün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşların isimleri ile yaralıların durumu hakkında bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada "20 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir’de meydana gelen trafik kazasında 11 vatandaşımız vefat etmiş, 44 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimizdeki Eskişehir Devlet Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. 44 yaralıdan 29’unun tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş, halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 5, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde 10 yaralımızın tedavileri devam etmektedir. Kazada vefat eden 11 vatandaşımızın cenazesi memleketlerine yolcu edilmiş olup vefat edenlerin isimleri ve yaşları; Ecem Bek (17), Elif Altıntepe (42), Feride Çağatay (48) Serpil Tamer (44), Ayfer Ak (62), İdil Tamer (17), Munise Kayabaşı (66), Asuman Doğrul (68), Zekiye Ersin (53) Nejla Kaya (51) ve Hakan Erkul (52)" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamanın devamında ise "Kazazedelerin ve yakınlarının yol, konaklama, yiyecek, giyecek ve benzeri ihtiyaçları valiliğimizce en seri şekilde karşılanmıştır. Ailelere psikososyal destek için personel görevlendirilmiş olup halen hastanede yatan hastalarla ilgilenmektedir. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" diye belirtildi