Gündem Son dakika: Keşif yapan "Rozerin" kod adlı PKK'lı terörist yakalandı

Son dakika: Keşif yapan "Rozerin" kod adlı PKK'lı terörist yakalandı

02.07.2017 - 14:23 | Son Güncellenme:

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, AK Parti ilçe yöneticileri ile belediyeye atanan kayyuma saldırı için keşif yapan "Rozerin" kod adlı PKK'lı terörist jandarma tarafından yapılan operasyonla yakalandı

Son dakika: Keşif yapan Rozerin kod adlı PKKlı terörist yakalandı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde ilçe ve AK Partili yöneticilerine suikast için keşif yapan PKK'lı kadın terörist yakalandı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince takibe alınan kadın terörist, Dargeçit ilçesinde Saray Mahallesi Mezopotamya Caddesi üzerinde yakalandı.

Ablası adına kayıtlı nüfus cüzdanı ile yakalanan PKK'lı teröristin "Rozarin" kod adlı Mevlüde Gündüz olduğu tespit edildi.

KANDİL'DE SALDIRI EĞİTİMİ VERMİŞ

Terör örgütü PKK'ya 2007 yılında İstanbul'dan katıldığı belirlenen Gündüz'ün uzun süre kandil alanında suikast tarzı saldırı eğitmenliği yaptığı saptandı.

Geçen yıl Dargeçit'e geldiği belirlenen Gündüz'ün, ilçe ve AK Partili yöneticileri ile bazı polis noktalarına suikast tarzı saldırı planladığı öğrenildi.

300 GRAM TNT ELE GEÇİRİLDİ

Haberin Devamı

Gündüz' ün kaldığı evde ve müştemilatında yapılan aramada, tabanca, çok sayıda fişek, Rus yapımı el bombası, 300 gram TNT, patlayıcı düzeneği yapımında kullanılan ölçü aleti, 4 uzaktan kumandalı bomba alıcısı, 3 verici kumanda, 2 güç kaynağı, el yapımı zaman ayarlı anahtar sistemi ile elektrikli kapsül ele geçirildi.

KEŞİFLERDEN SONRA MAKYAJ YAPMIŞ

İlçede çeşitli zamanlarda keşif yapan Gündüz'ün evinde saç boyası ve kozmetik ürünler de ele geçirildi.Gündüz'ün keşiflerden sonra tanınmamak için makyaj yapıp, kıyafet değiştirdiği belirlendi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Mardin Valiliği, yakalanan kadın teröriste ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresi amacıyla Dargeçit İlçe Emniyet Amirliği personelince yapılan çalışmalar kapsamında “Rozarin” kod adlı Mevlüde Gündüz isimli örgüt mensubunun 1 Temmuz’da saat 22.00 sularında Dargeçit ilçesi Saray Mahallesi Mezopotamya Caddesi üzerinde ablası adına kayıtlı kimlik ile yakalandığı belirtildi. Açıklamada, teröristin terör örgütüne 2007’de İstanbul’da katıldığının tespit edildiği kaydedilerek şöyle denildi: “Uzun süre Kandil alanında suikast tarzı eylem eğitmenliği yaptığı, 2016 yılında Dargeçit’in sözde Kerboran alanına, ilçede bazı polis noktalarına keşif ve suikast tarzı eylem amaçlı Dargeçit ilçemize geldiği tespit edilmiştir. Mevlüde Gündüz’ün kaldığı evinde ve müştemilatında yapılan aramada, 1 adet 7,65 kalibrelik Baretta tabanca, silaha ait 2 şarjör, 18 adet fişek, 1 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası, tahmini 300 gram toz TNT değerlendirdiğimiz yemleyici madde, patlayıcı düzeneği yapımında kontrol amaçlı kullanılan 1 adet ölçü aleti, 4 adet alfa fire uzaktan kumandalı bomba alıcısı, alıcı vericilere ait 3 adet kumanda, 2 adet güç kaynağı, 1 adet el yapımı zaman ayarlı anahtar sistemi ve yaklaşık 10 adet elektrikli kapsül ele geçirilmiş olup çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı