Gündem Son dakika... Savcı düğmeye bastı! Askeri doktorlara operasyon

Son dakika... Savcı düğmeye bastı! Askeri doktorlara operasyon

25.12.2018 - 07:39 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, FETÖ'nün kapatılan GATA'daki mahrem yapılanmasına ilişkin 24'ü doktor olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Örgüt mensubu doktorların aranan FETÖ'cüleri ayarladıkları bazı özel hastanelerde kayıtsız tedavi ettikleri, hamile kadın örgüt üyelerinin doğum işlemlerini yaptıkları belirlendi.

Son dakika... Savcı düğmeye bastı Askeri doktorlara operasyon

İstanbul Cumhuriyet Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün üst düzey mahrem imamından ele geçirilen yazışmalar doğrultusunda yeni isimlere ulaşıldı. Bu kapsamda, 24'ü eski askeri doktor olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

Öte yandan Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberinde yer alan bilgilere göre, örgütün TSK'daki yapılanmasına ilişkin hassas bir çalışma yürüten MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, GATA yapılanmasından sorumlu olduğu belirlenen üst düzey bir imam belirledi. Şüpheli geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon sonucu yakalandığında evinde yapılan aramada cep telefonunda '2048' oyunu görünümlü bir program bulundu. Programda örgütün GATA yapılanmadan sorumlu kişilere ait arşiv ve yazışmalar ile aktif liste ele geçirildi.

ÖRGÜT ÜYELERİNE KAYIT DIŞI TEDAVİ VE DOĞUM

Haberin Devamı

268 sayfa ve 317 ayrı nottan oluştuğu belirlenen dökümanda örgütün GATA yapılanması içerisinde görev alan mahrem imamlara ilişkin bilgiler ve arşiv kayıtlarına yer verildiği belirlendi.

Örgüt mensubu doktorların aranan FETÖ'cüleri ayarladıkları bazı özel hastanelerde kayıtsız tedavi ettikleri, hamile kadın örgüt üyelerinin doğum işlemlerini yaptıkları belirlendi.