Gündem Son dakika... TSK'daki kripto yapılanmaya operasyon

Son dakika... TSK'daki kripto yapılanmaya operasyon

16.01.2019 - 08:27 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında bir kritik operasyon daha gerçekleştirildi. Başsavcılık, 21 mahrem imam 12 de asker hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerin adreslerine baskınlar düzenlendi. Bir operasyon haberi de Ankara'dan geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacettepe Teknokent A.Ş ile ilgili olarak FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara ve İstanbul’da 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden 4'ü yakalandı.

Son dakika... TSKdaki kripto yapılanmaya operasyon

Fethullahçı Terör Örgütü'nün TSK içine sızmış mensuplarının tespitine ilişkin soruşturmalar kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ankesörlü hatlar üzerinden FETÖ imamları ile irtibat kuran TSK mensuplarının tespitine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı asker şahıs şüphelilerden bir kısmının ifade ve teşhis işlemlerinden yola çıkılarak yeni şüpheliler tespit edildi.

Soruşturmada kapsamında 6'sı muvazzaf 21 asker ile örgüt içinde "imam" olarak adlandırılan ve aralarında 3 polis memuru, araştırma görevlisi, infaz koruma memuru, BDDK uzmanı ve 3'ü öğretmenin bulunduğu 12 kişi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildi.

Şüphelilerin yakalanması için İstanbul ve 19 farklı ilde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin Hacettepe Teknokent A.Ş'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların Ankara emniyetine getirileceği öğrenildi.

Hacettepe Teknokent A.Ş'ye daha önce de 2 kez FETÖ operasyonu düzenlenmişti.