Gündem Son dakika... Türkiye kar altında!

Son dakika... Türkiye kar altında!

23.12.2017 - 07:03 | Son Güncellenme:

Bolu Dağı'nda yoğun yağış nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor, TIR'ların D-100 karayolundan geçişine izin verilmiyor. Anadolu Ajansı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmurun etkili olduğunu bildiriyor. İDO ve BUDO, Marmara Denizi'ndeki birçok seferi iptal etti. Çanakkale'de kar yağışı nedeniyle yollar kapanmak üzere, ekipler yoğun çaba sarfediyor. D-765 karayolunun Ilgaz Dağı geçişinde ise sis ve kar ulaşımı olumsuz etkiliyor. Görüş mesafesi 70 metreye kadar düştü.

Son dakika... Türkiye kar altında

Türkiye'de günlerdir beklenen kar yağışı, geniş bir alanda başladı. İstanbul-Ankara yolunun geçtiği Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı var.

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı, dağa tırmanan D-100 karayolu İstanbul-Ankara istikametinin Bolu Dağı geçişinde kar yağışı nedeniyle TIR'ların geçişine izin verilmediğini bildiiryor. TIR'lar TEM Otoyolu'na yönlendiriliyor.

Anadolu Ajansı ise, yoğun kar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksaklık yaşandığını aktarıyor.

Viyadüklerde kayan veya makaslayan TIR'lar, trafiği aksatıyor.

Karayolları ekipleri, yolların açık tutulması için aralıksız çaba sarfediyor.

Bilecik'te ise Yenişehir yolunda yoğun kar yağışı kazalara yol açtı. Bir TIR'ın karıştığı kaza sonucu yol ulaşıma kapandı.

Kar yağışının etkili olduğu bir başka yer, Eskişehir. Sabah erken saatlerde başlayan yağış kent merkezini beyaza bürüdü.

Son dakika... Türkiye kar altında

Kar yağışı belirli aralıklarla gün boyu sürecek.

İstanbul'da yükseklere kar yağdı

Haberin Devamı

İstanbul'da dün gündüz ve akşam etkili olan sağanak, gece saatlerinde Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Çekmeköy ilçelerinin yüksek kesimlerinde yerini kar ve karla karışık yağmura bıraktı. Bazı araçlar ve evlerin çatıları beyaza büründü.

Son dakika... Türkiye kar altında

Anadolu Ajansı, kar yağışının özellikle hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Kartal Yakacık ve Aydos Ormanı civarında etkisini sürdürdüğünü bildiriyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bu sabah birçok seferi iptal etti. Yapılmayacak seferler şunlar: 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07:50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 08:30 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 09:30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı.

BUDO ise 08.00, 09.00 ve 11.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30, 10.45 ve 12.30 saatlerindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca saat 08.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 09.00 Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10.30 İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

Son dakika... Türkiye kar altında

Çanakkale'de yollar kapanmak üzere

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'ndeki bir başka kent Çanakkale'de yoğun kar yağışı var.

Gelibolu-Keşan karayolunun Korudağı ile Çanakkale-İzmir karayolunun Erenköy ve Yenimahalle mevkilerinde ulaşım yer yer güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri yolların kapanmaması için yoğun çaba sarfediyor.

Şehirde özellikle yüksek kesimlerde ve rampa alanlarda araç kullanan bazı sürücüler zor anlar yaşadı.

Kuzey Ege'de fırtınanın hızı zaman zaman 80 kilometreyi buluyor. Fırtına nedeniyle saat 07.00 Gökçeada-Kabatepe ve 09.00 Kabatepe-Gökçeada ile 07.15 Bozcaada-Geyikli ve 08.00 Geyikli-Bozcaada seferleri iptal edildi.

Ilgaz Dağı'nda sis ve kar etkili oluyor

D-765 karayolunun Ilgaz Dağı geçişinde sis ve kar ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran sis ve kar nedeniyle Kadı Dağı ve Beşdeğirmenler mevkisinde görüş mesafesi 70 metreye kadar düştü.

Meteoroloji yetkilileri dün 50'den fazla ilde kar yağışı beklendiğini açıklamıştı.

Yazarlar