Gündem Sopalı gençlere gözaltı

Sopalı gençlere gözaltı

15.04.2013 - 12:31 | Son Güncellenme:

Üniversiteye sopayla girmek isteyenlere polis engeli...

Sopalı gençlere gözaltı

İstanbul Üniversitesi’nde meydana gelen olaylara karıştığı öne sürülen ve üniversiteye sopalarla girmeye çalışan 9 kişi gözaltına alındı. Polisin üniversite çevresindeki önlemleri devam ederken gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan gerginlik ve kavgaların ardından polis, üniversitedeki önlemlerini artırdı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri üniversitenin Beyazıt Kampüsü çevresine konuşlandırıldı. Sabah saatlerinden itibaren kontrollerini sıklaştıran polis, üniversiteye sopalarla girmeye çalışan ve önceki olaylara karıştığı öne sürülen 9 kişiyi gözaltına adı.

Gözaltına alınan şahısların üzerinden sopaların yanı sıra kollarında da tekmelik bulundu. Gözaltı sırasında ise şahıslarla polis arasında arbede yaşandı. Polise direnen şahıslar kelepçelenerek polis midibüsüne alındı. Polisin şahısların üzerinde ele geçirdiği sopalar ve tekmelikler ise dikkat çekti.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİME BİN POLİSLİK ÖNLEMLE BAŞLADI

Haberin Devamı

Ferit ASLAN- Bayram BULUT/ DİYARBAKIR, (DHA)
DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta 3 gün süren olaylar nedeniyle ara verilen eğitime bugün sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden başlandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olası olaylara karşı kampus içinde yaklaşık bin polisle önlem alırken, kampuse giren sivil araçlar tek tek arandı. Üniversitede olaylara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında bıçaklama olayına karıştığı belirtilen 8 öğrenci tutuklandı.

Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta iki öğrenci grubu arasında çıkan, 3 gün süren ve 3’ü bıçakla 5 öğrenci ile 3 polisin yaralandığı olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verilmişti. Bugün yeniden eğitime başmanan üniversitede Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, herhangi bir gerginlik ve çatışmanın çıkmaması için kampüs içinde yaklaşık bin sivil ve resmi polis görevlendirdi. Üniversite girişinde mobil polis ekipleri, bütün sivil araçları durdurup arama yaptıktan sonra kampüs alanına bırakırken, her fakülte ve yüksek okulun önünde çevik kuvvet polisleri ve zırhlı polis araçları konuşlandırıldı. Önlemlerin geçen hafta olayların meydana geldiği İlahiyat ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde yoğunlaştığı görüldü.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Üniversite kampüsünde uzun yıllar sonra bu kadar çok polis gören öğrenciler, duruma tepki gösterdi. Üniversite yönetiminden bu hafta yapılacak olan sınavların iptal edilmesini isteyen öğrenciler, "Bu kadar yoğun güvenlik önlemi ve polisin olması psikolojimizi bozuyor. Bu stresle ve psikoloji ile sınavlarda başarılı olmamız mümkün değil. Kampüste 4 öğrenciye nerdeyse 1 polis düşüyor. Sınavların kampüs normalleşene kadar iptal edilmesini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

8 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta çıkan olaylarda toplam 61 öğrenci gözaltına alındı. Cuma günü adliyeye çıkarılan 41 öğrenci serbest bırakıldı. Diğer 21 öğrenci de dün soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Geç saatlere kadar süren ifadelerin ardından aralarında bıcaklamaya karışan 8 öğrenci tutuklanırken, 5 öğrenci hakkında da adli kontrol kararı verildi. 8 öğrenci de serbest bırakıldı.