Gündem Sorun yasalarda değil uygulamada

Sorun yasalarda değil uygulamada

27.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır’da 3 çocuğa cinsel istismarda bulunan kişi için savcının 10 yıl ceza istemesiyle ilgili olarak, “Kadına yönelik şiddetin ve genç çocuklarımızın istismarının önüne geçilebilmesi açısından yasalarda bir sorun yok. Ama ne yazık ki uygulamada sorunlarımız var” dedi.

Sorun yasalarda  değil uygulamada


Partisinin seçim çalışmalarına katılmak için Düzce’ye gelen Ayşenur İslam gazetecilerin sorularını yanıtladı. İslam, Diyarbakır’da 3 çocuğa cinsel istismarda bulunması nedeniyle 150 yıl cezayla yargılanan kişi için savcının 10 yıl ceza istemesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
‘Davaya müdahil olacağız’
“Her seferinde aynı şeyi söylüyorum, yasalarımızda herhangi bir sorun yok. Ama ne yazık ki uygulamada sorunlarımız var. Tek temennimiz var; yasaların işletilmesi. Bütün imtiyazların, indirimlerin, bütün iyi hal durumu gözetimlerinin sadece ve sadece mağdura uygulanmasını arzu ediyoruz.”
Davaya, mağdurlar lehine müdahil olacaklarını da belirtti ve “Bu henüz bir savcı mütalaası, verilmiş karar yok. Mahkeme devam edecek. Savcı mütalaasının mahkeme tarafından değiştirileceğini düşünüyoruz” dedi.