Gündem Soygun parasıyla sevgiliye eşya

Soygun parasıyla sevgiliye eşya

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurye aracından 1.2 milyon lira gasp eden çete yakayı ele verdi. Elebaşının gasp parasıyla otomobil alıp sevgilisinin evini döşediği ortaya çıktı.

Soygun parasıyla sevgiliye eşya

İstanbul Yenibosna’daki Kuyumcukent’ten 8 Mayıs’ta çıkan kurye aracının önü silahlı kişilerce kesilmiş, araçtaki M.Y.A. ve Z.A.S. etkisiz hale getirilerek araçta bulunan 1 milyon 200 bin TL gasp edilmişti. Gasptan sonra lüks araçlarıyla D-100 karayolundan giden gaspçılar, kontrol yapan polislere de ateş açmıştı. Dört gaspçı daha sonra aracı bırakıp yaya olarak kaçmıştı.

Haberin Devamı

12 kişi yakalandı

Polisler kamera kayıtlarını inceleyerek gaspçıların kimliklerini belirlemişlerdi. Gasp çetesini emniyette çok sayıda suç kaydı bulunan H.Y.’nin yönettiği tespit edilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hatay, Edirne ve İstanbul’da düzenledikleri operasyonlarda çete elebaşı H.Y.’nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheliyi gözaltına aldı. İki şüpheliyi Yunanistan’a kaçmak için hazırlık yaparken Edirne’de yakalayan polis, çete elebaşı H.Y.’nin soygunun ardından bir galeriye giderek lüks otomobil, bir çete üyesinin ise motosiklet aldığını belirledi. Elebaşı H.Y.’nin gasp paralarıyla sevgilisinin evini dayayıp döşediği de ortaya çıktı. Polis, otomobil ve motosikletin yanı sıra çete üyelerinin gasp paralarıyla aldıkları gömlekten çoraba kadar yeni kıyafetlerine de el koydu.

Haberin Devamı

1.2 milyonun 700 bini bulundu

Çetenin kurye aracından gasp ettiği 1 milyon 200 bin liranın 515 bin TL’si nakit olarak ele geçirilirken, 185 bin TL’sine bankada el konuldu. Çalışmalarını sürdüren polisler, operasyonda iki tabanca ve cep telefonları da ele geçirdi. 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soygun parasıyla sevgiliye eşya

Gasp çetesinin elebaşı ve adamları adliyeye sevk edilirken, otomobil ile motosiklete el konuldu.