Gündem SSK ve SGK sorgulama işlemlerini güncel haliyle internetten gerçekleştirebilirsiniz!

SSK ve SGK sorgulama işlemlerini güncel haliyle internetten gerçekleştirebilirsiniz!

20.09.2016 - 10:13 | Son Güncellenme:

Tüm vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden çok hızlı bir şekilde halletme hakkına sahip. Son dönemlerde yoğun olarak kullanılmaya başlanan SSK ve SGK sorgulama sistemi ile birlikte artık vatandaşlar zamandan tasarruf ediyorlar. SSK ve SGK sorgulama süreci ile alakalı her türlü bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK ve SGK sorgulama işlemlerini güncel haliyle internetten gerçekleştirebilirsiniz

Herhangi bir maaşlı işe girmiş olan vatandaşların artık sağlık güvencesine sahip olma zorunluluğu bulunuyor. Bu sağlık güvenceleri vatandaşların çalıştıkları şirketteki işveren tarafından düzenli olarak primlerinin her ay ödenmesi ile sağlanıyor. Aynı şekilde kendi bir işyeri sahibi olan kişiler de yine bu zorunluluğa tabi olarak kendileri için her ay düzenli olarak sigorta primlerini ödüyorlar. Bu sağlık güvenceleri ile birlikte vatandaşlar pek çok sağlık kuruluşundan çok düşük ücretler karşılığında sağlık hizmeti alabiliyor ve tedavileri için gerekli olan ilaçları temin edebiliyorlar. Dolayısı ile bu sağlık güvencelerinin bir sosyal hak olarak yaptırılması büyük bir önem teşkil ediyor. Bu yüzden de vatandaşların bu primlerinin hiç aksatılmadan her ay yatırılması gerekiyor. Bu durumu kontrol etmek adına vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemi yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Önceleri devlet kurumlarına gidilerek yapılan SSK ve SGK sorgulama işlemleri artık çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde internet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Devletin vatandaşlarına sağladığı e-hizmetlerden bir tanesi olan SSK ve SGK sorgulama uygulaması ile herhangi bir devlet kurumuna gidip vakit harcamadan sigorta bilgilerine ulaşmak mümkün hale geliyor. Bu SSK ve SGK sorgulama sistemi ile birlikte aynı şekilde devlet kurumlarındaki fazla yoğunluk da büyük ölçüde azaltılabiliyor. Bu yüzden SSK ve SGK sorgulama sistemini ne kadar çok vatandaş kullanır ise sistem çok daha güzel bir şekilde işliyor ve çok daha etkili bir hal alıyor. SSK ve SGK sorgulama sistemini her vatandaş istediği her an ücretsiz olarak internet bağlantısı ile kullanabiliyor. SSK ve SGK sorgulama sistemini kullanabilmek için öncelikle vatandaşların devletin online hizmetleri için kurmuş olduğu e-devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. E-devlet sistemine giriş yapılabilmesi için de vatandaşların bir e-devlet şifresine sahip olması gerekiyor. Bu e-devlet şifresini de almak aslında çok kolay. Bir PTT şubesine kimlik ile birlikte gidildiğinde 2 Türk Lirası ücret ödeyerek vatandaşın kendine özel hazırlanmış olan e-devlet şifresini alması mümkün. Bu e-devlet şifresi alındıktan sonra vatandaşların e-devlet sisteminin bulunduğu resmi internet sitesine girerek T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile birlikte giriş yapması gerekiyor. Ardından e-hizmetler bölümünden vatandaşların karşısına çıkacak olan SSK ve SGK sorgulama bölümü ile tüm işlemleri yapmak ve tüm bilgileri görüntülemek mümkün bir hale geliyor. SSK ve SGK sorgulama uygulaması günün her saati istenildiği kadar çok kullanılabiliyor.