Gündem Şubatta atama yok

Şubatta atama yok

13.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şubatta atama yapılmayacağını bildirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Avcı’nın açıklaması üzerine gelen yorumları twitter’dan yanıtladı

Şubatta atama yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şubat ayında açıktan atama yapılmayacağını bildirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ak Parti grup toplantısında öğretmenlere müjde vereceğini söylemişti. Avcı, dün Meclis’te gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, öğretmen atamalarıyla ilgili bir yanlış anlamanın bulunduğunu ifade ederek, şubat ayında herhangi bir şekilde açıktan atamanın olmayacağını kaydetti.

“Bütün şartları zorladık”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Avcı’nın “Şubatta açıktan atama yok” açıklamasını twitter üzerinden “Ak Parti bizi oyalıyor, siyaset yapıyor, eylem yapmamızı engelliyor” diye eleştiren öğretmen adaylarına sert çıktı. Çelik, öğretmen atamaları için bütün şartları zorladıklarını savunarak, “Birileri sizin adınıza didindiği zaman, sadece olumlu sonuç alınınca değil, olumsuz sonuç alınınca da teşekkürü hak etmesi lazım. Bu kadar iyi niyetimizi abuk subuk tweetlerle karşılayanlar, kendi kalitelerini ortaya koyuyorlar. Bana değil kendilerine kötülük ediyorlar” dedi.
Çelik, dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın TBMM’de gazetecilere yaptığı, “Şubat’ta açıktan atama yok” açıklamasını twitter üzerinden, “Ak Parti bizi oyalıyor, siyaset yapıyor” diye eleştiren öğretmen adaylarına yine twitter üzerinden yanıt verdi.

‘Samimi çabalarımız oldu’
Çelik, twitter’dan yaptığı açıklamada, bu ay içinde kendi Milli Eğitim Bakanlığı döneminde olduğu gibi özür grubu ve ilk atamaların yapılabilmesi için ciddi gayret sarf ettiklerini belirterek, “Sayın Başbakanımız ve yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı nezdindeki girişimlerimiz sonuç verdi ve mazeret atamaları yapıldı. İlk atama ile ilgili de çok samimi çabalarımız oldu. Ancak sizin ve benim hesaplarımızla hükümetinki tutmadığında yapılacak bir şey yok. Sayın Bakan da ilgili kurumlarla tüm temaslarını yapmış olmalı ki, bugün kesin bir dille şubatta ilk atama olmayacağını duyurdu” dedi.

‘Teşekkür etmelisiniz’
Bazı adayların, yapılacak eylemlere mani olmak için Ak Parti’nin kendilerini oyaladığını ve siyaset yaptığını iddia ettiğini savunan Çelik, şunları kaydetti: “Böyle bir şey aklımızın ucundan bile geçmemiştir. Tüm gayretimiz, son ana kadar bütün şartları zorlayarak da olsa sonuç elde etmeye yönelikti.
Ayrıca şimdiye kadar, yaptığı eylem sonucu atamaya hak kazanan veya hükümetin kararını yaptığı eylemle değiştiren birine de rastlamadım.
Birileri sizin adınıza didindiği zaman, sadece olumlu sonuç alınınca değil, olumsuz sonuç alınınca da teşekkürü hak etmesi lazım. Bu kadar iyi niyetimizi abuk subuk tweetlerle karşılayanlar, kendi kalitelerini ortaya koyuyorlar. Bana değil kendilerine kötülük ediyorlar.”