Gündem Sultangazi’de laf atma kavgası

Sultangazi’de laf atma kavgası

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan ve Suriyeliler ile mahalleli arasında çıkan kavgada 24 yaşındaki Ramazan Şahin bıçaklanarak öldürüldü. Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kişileri kamyonetlerle mahalleden çıkardı

Sultangazi’de laf atma kavgası

Sultangazi’de kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada Ramazan

Sultangazi’de laf atma kavgası
Şahin(24) bıçaklanarak öldürüldü. Olay, Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde önceki akşam saat 23.00 sırlarında meydana geldi.

İddiaya göre, Afgan ve Suriye uyruklu kişilerin olduğu gruptan mahalledeki kızlara laf atıldı. Bunun üzerine mahallenin gençleri toplanarak yabancı uyruklu bu kişilerle kavgaya tutuştu. Büyüyen kavga sırasında Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine sevk edilen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Şahin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayet üzerine olaylar daha da büyüdü. Mahalleli Suriye ve Afgan uyrukluların kaldığı binaları bastı. Polis mahallede bulduğu Afgan ve Suriye uyruklu kişileri mahalleden çıkardı. Polisin, bazı Afgan uyruklu kişileri kamyonete bindirerek olay yerinden uzaklaştırdığı kameraya yansıdı. Olay yerine daha sonra çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araçlar da sevk edildi. Kalabalıklaşarak olayı protesto eden gruba, çevik kuvvet polisleri TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis, saat 02.30 sıralarında grupları tamamen dağıtarak olayları yatıştırdı.

Cenazede de olaylar çıktı

Olayların çıktığı 85. Sokak çevik kuvvet polislerince her iki taraftan kapatıldı. Özel harekat polisleri, bazı adreslere girerek çok sayıda yabancı uyruklu kişiyi gözaltına aldı.

Dün toprağa verilen Ramazan Şahin cenazesinde de gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet polisin TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldığı cenazeye haberciler alınmadı.

Akşemsettin Camii’nde cenaze hazırlıkları sürerken bir grup genç sokakta yürüyen ve Afganistanlı olduğu belirtilen kişiye sopalarla saldırdı. Polis olaya hemen müdahale etti. Kalabalık bu kez tepkisini basın mensuplarına yönlendirdi. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı cenaze sırasında kalabalık sokağa taştı. Bölgedeki dükkanlar kepenk kapattı. Bölgedeki gerilim sürüyor.