Gündem Suriye’ye bayramlaşmaya gidenler bavul dolusu eşya ile dönüyor

Suriye’ye bayramlaşmaya gidenler bavul dolusu eşya ile dönüyor

11.12.2008 - 20:05 | Son Güncellenme:

.

Suriye’ye bayramlaşmaya gidenler bavul dolusu eşya ile dönüyor

KURBAN Bayramı nedeniyle Türkiye ile Suriye arasında 48 saat süreyle yatılı gerçekleştirilen sınır ötesi bayramlaşma için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan komşu ülkeye gidenler, bavul ve çuvallar dolusu eşyalarla dönüşe geçti.
Dün sabahtan itibaren Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye yaklaşık 19 bin kişi geçiş yaptı. Kilis ve Halep Valiliklerinin organizasyonu ile geçişler sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, Suriye’ye gidenler de akrabalarını ziyaret edip alış veriş yaptıktan sonra tekrar dönüşe geçti. Başta çay ve şeker olmak üzere çeşitli hediyelik eşya satın alan yaklaşık 12 bin kişi ise tekrar Türkiye’ye geçiş yaptı. Bu sırada polis köpekleriyle bavul ve çuvallardaki eşyalar tek tek arandı. 300 YTL’lik alış veriş izni verilen Kilislilerin beraberinde getirdiği fazla eşyalara ise el konuldu.
Bu arada Kilis Vali Yardımcısı Erkan Çapar başkanlığındaki Türk heyeti, Öncüpınar Sınır Kapısı’na gelerek Halep Vali Yardımcısı Abdulkadir Cezmati başkanlığındaki Suriyeli heyet ile görüştü. Heyetler, bu görüşme sırasında hem bayramlaştı hem de geçişler konusunda yetkililerden bilgi aldı. Vali Yardımcısı Erkan Çapar, yatılı bayramlaşmak için 21 bin kişinin başvurduğunu ve şu ana kadar geçiş yapanların sayısının 19 bine ulaştığını söyledi. Çapar, bayramlaşma süresinin 48 saat olduğunu ve bu sürenin aşılmadan geri dönüşlerin yapılması gerektiği uyarısında bulundu.