Gündem Susurluk hükümlüsü 2 yıl sonra tahliye oldu

Susurluk hükümlüsü 2 yıl sonra tahliye oldu

11.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, “suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde tasarlayarak birden fazla adam öldürmek” suçundan 2 yıl 10 günden bu yana tutuklu bulunan eski Özel Harekât Polisi Ercan Ersoy, “kuvvetli suç şüphesinin yoğunluk derecesinin düşüklüğü” gerekçe gösterilerek adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. TMK’nın 10. maddesiyle görevli Nöbetçi hâkim Halil İbrahim Kütük, “4. Yargı Paketi” ile tutukluluk incelenmesinde yapılan değişik kapsamında zanlıları dinledi

Susurluk hükümlüsü 2 yıl sonra tahliye oldu

Ersoy, Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu, daha önceki tutukluluk incelemelerindeki beyanlarını tekrarladıklarını belirterek, tahliyelerini istedi. Hâkim Kütük, Ersoy’un adli kontrol şartıyla tahliyesine, Çarkın ve Bandırmalıoğlu’nun ise tutukluluk halinin devamına karar verdiğini açıkladı.

Ersoy tahliye oldu
Ersoy’un tahliye kararında, “kuvvetli suç şüphesinin yoğunluk derecesinin düşüklüğü, mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçen süre” gerekçe gösterildi. Çarkın ve Bandırmalıoğlu’nun ise “suç şüphesinin yoğunluğunun fazlalığı, delillerin karartılması tehlikesi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalması” nedenleriyle tutukluluklarının devamına karar verildiği belirtildi.