Gündem Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

19.04.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

Sütlaç Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri... Hem hafif hem de doyurucu olan bu özel lezzet geleneksel tatlarımızın önde gelenlerinden. Yapılışı ise diğer sütlü tatlılara göre biraz daha özen gerektiriyor. İşte tüm püf noktalarıyla sütlaç tarifi...

Sütlaç Tarifi

Sütlaç tüm sütlü tatlılar gibi şerbetli tatlılara göre daha hafif ve hazım sorunu yaşatmayan bir tatlıdır. Ayrıca baklava gibi şerbetli tatlılar kadar kilo yapıcı bir özelliği de bulunmamaktadır. Bazı püf noktalar dışında tarifi de oldukça kolay olan sütlaç birkaç basit malzeme ile kısa sürede yapılabiliyor. Bu gibi sebepler sütlacı vazgeçilmez kılıyor. Şimdi gerekli olan malzemelerden bahsedelim.

Haberin Devamı

Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Bu tatlı için gerekli malzemeler başlangıçta tabii ki süt olacaktır. Sonrasında pirinç, su, pirinç unu, toz şeker, süt ve süslemek için tarçın kullanılacaktır. Bu malzemelerin hepsinin belirli oranda ölçüleri bulunuyor. Ölçülere dikkat edildiği takdirde harika bir sütlaç yapmak çok da zor olmayacaktır.

· 1 litreye yakın süt

· Yemek kaşığı ölçü olarak alındığı takdirde 3 yemek kaşığı pirinç unu

· Çay bardağı ile ölçülerek 2 ölçek pirinç

· Tam dolu 1 su bardağı ile süt

· 1 litre kadar su

Malzemeler belirlendiğine göre şimdi tarife geçilebilir.

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilk adım pirincin yıkanması olacaktır. Pirinç ayıklanıp sonrasında iyice yıkandıktan sonra su ile ateşe koyulur. Pirinçler yumuşayana kadar suyun içinde kaynaması beklenecektir. Sonrasında ise soğuk olarak bekletilen süt ilave edilerek bir aşama daha kaydedilir. Birkaç kez karıştırılır ve kaynaması beklenir. Bu aşama devam ederken pirinç unu bir kâsede süt ile karıştırılır. Sonrasında tencereye eklenerek karıştırılır. 10 dakika gibi bir süre pişirilir. Sonra şeker ilave edilerek iyice karıştırılır ve biraz kaynatılır. Kısa bir süre sonra sütlaç hazırdır ve kâselere alınır. Soğuması için dolaba atılır ve sonrasında üzerine tarçın eklenerek servis edilir.

Haberin Devamı

Sütlaç Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle ilave edilecek sütün soğuk olması gerekmektedir. Çok az miktarda içine tuz atılabilir. Bu tuz sayesinde tadı daha belirgin bir hal alacaktır. Pirince göre pişirme süresi değişebilir bu konuda da dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer sulu olduysa tekrar tencereye koyabilir ve üzerine ekleme yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!