Gündem ‘Tahliye garantili davalar almadım’

‘Tahliye garantili davalar almadım’

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Davanın dünkü oturumunda savunma yapan tutuksuz sanık avukat Nazif Aktaş, kendisine yöneltilen yüksek paralar karşılığı Mecnun Odyakmaz’ın tahliye edilmesini sağladığı iddiasını yalanladı

‘Tahliye garantili davalar almadım’

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesi salonunda görülen ‘futbolda şike’ davası duruşmasına, 15’i tutuklu, 39’u tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmanın dördüncü gününde savunma yapan tutuksuz sanık Nazif Aktaş, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’a 3 Temmuz 2011 sürecinden yaklaşık 4 ay sonra avukatlık yaptığını belirterek, “Odyakmaz’dan gelen teklif üzerine avukatlık yaptım. Odyakmaz’la cezaevinde de görüştüm. Sivasspor yöneticileriyle, avukat Orhan Erdemli olmak üzere 4 avukatın ortak çalıştığı büroda görüştük” dedi.
‘Temasım yoktur’
Odyakmaz’la hiçbir zaman örgüt ve cemaat ilişkisi içerisinde bir ilişki içinde olmadığını savunan Aktaş, “Hiçbir şekilde tahliye veya beraat garantisi vermedik. Onlar da böyle bir garanti istememiştir. Ödemeler resmi düzeyde bankadan yatırıldı. Şike soruşturmasında adı geçen emniyet yetkilileriyle hiçbir temasım yoktur” dedi.
Aralarında Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı’nın da bulunduğu Feza Yayın Grubu’nun avukatlığını da yaptığını belirten Aktaş, iddianamede Zaman gazetesinde kayyum atandığında kayyumların görevini devralmasını engellediği iddiasını da reddetti. Aktaş, birçok dosyayı takip eden avukat olduğunu ve kayyumlarla bu dosyalarla ilgili görüşmek istediği için Zaman gazetesine gittiğini savundu.
Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, Aktaş’a, Odyakmaz’ın kumpas soruşturmasında verdiği ifadeyi hatırlattı. Öztürk, Odyakmaz’ın cezaevindeyken “Nazif Aktaş ile anlaştık. İlk duruşmada da tahliye oldum” dediğini söyledi. Aktaş, “FETÖ’ye çıkar sağlamak amacıyla yüksek ücretler karşılığında tahliye garantili davalar aldığım iddialarını kabul etmiyorum” dedi. Duruşmada sanıkların savunmaları alınırken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, kumpas yapısı nedeniyle Beşiktaş’ın zarar gördüğünü belirten dilekçeyle davaya müdahillik başvurusunda bulundu.