Gündem Yol kesip evrak kontrolü yapan taksiciyle ilgili flaş gelişme

Yol kesip evrak kontrolü yapan taksiciyle ilgili flaş gelişme

28.01.2020 - 09:15 | Son Güncellenme:

İstanbul'da turizm şirketine ait aracın önünü kesen taksici evrak kontrolü yaptı. O taksiciyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Esenyurt'ta dün bir turizm şirketine hizmet veren minibüsün önünü kesip polis gibi evrak ve ruhsat soran E.G. isimli taksici trafik ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Aracı trafikten men edilen ve taksi ruhsatı süresiz iptal edilen taksi şoförüne bin 360 TL para cezası uygulanıp ehliyeti de geri alındı.

FERİT ZENGİN / İstanbul

Haberin Devamı

Olay, dün saat 11.00'de Esenyurt'ta bir otelin önünde yaşandı. Mağdur minibüs şoförü tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen olayda taksicilik yapan E.G. bir turizm şirketinde çalışan ve Beylikdüzü'nden aldığı müşteriyi Sapanca'ya götüren M.A.A. isimli minibüs şoförünün önünü kesti.

Aracını minibüsün önüne çevirerek M.A.A.'dan evraklarını isteyen taksici E.G. ve yanındakiler M.A.A.'nın kendilerini kameraya çektiğini fark edince önce cep telefonunu almaya çalıştı. Başaramayınca da M.A.A.'yı daro edip olay yerinden uzaklaştı. Minibüs şoförü M.A.A.'nın görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine, harekete geçen İl Trafik ekipleri taksici E.G.yi bugün ikametinde yakalayıp gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Trafik Şube deki işlemlerinin ardından olayın yaşandığı bölge karakolu olan Esenyurt polis merkezi ne teslim edilen taksici E.G.nin 100 puan cezayı doldurduğu için ehliyetine el koyan trafik ekipleri kendisine ilgili kanun gereği de 1360 tl para cezası uyguladı. Olayın sosyal medyada geniş yankı uyandırması üzerine harekete geçen İBB de olay sırasında taksici E.G.nin kullandığı 34 TCA 95 plakalı taksinin, taksi ruhsatını iptal ederken, trafik ekiplerincde trafikten men edildi.

Olayın mağduru olan ve şehir dışında bulunan minibüs şoförünün yarın İstanbula gelerek savcılıktan hakkında suç duyurunda bulunacağı taksici E.G.nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.