Gündem Taksim Camii'nde sona gelindi!

Taksim Camii'nde sona gelindi!

08.03.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

İstanbul'un simgesi olan Taksim Meydanı'nda bir yıl önce temeli atılan Taksim Camii'nde sona gelindi. Kaba inşaatında kubbenin iskelesi son aşamaya gelirken ilk namazın ramazan ayında kılınacağı bildirildi.

Taksim Camiinde sona gelindi

Taksim camisinde temel atıldıktan sonra 17 Şubat tarihinde bir yıl tamamlanacak. Temel atıldıktan sonra büyük bir hızla inşaası devam eden Taksim Camisi'nin kaba inşaatının kubbe iskelesinin büyük bölümü tamamlandı. Taksim meydanına yapılan ve gölkemli olması için kubbelerinin iskelesi son aşamaya gelen caminin Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Taksim caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu gerçekleştirildiğini gölkemli bir camiye kavuşmaya az kaldığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi

"CAMİ İNŞAATININ YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI"

Demircan, "Taksimde büyük ihtiyaç duyulan caminin inşaasında bir yıl geride kaldı. Bir senede baya iyi mesafe aldık. Caminin kaba inşaatının yüzde 80'i tamamlanmak üzere. Planlanan caminin katı ve kubbesinin iskelesi kuruluyor. Betonu döküldükten sonra kubbesi tamamlanacak ve minerelerinin demirleri bağlanıp yükselmeye başlayacak. Birinci bodrumu kültür sanat merkezi olarak kullanacak

Onun altında 4 tane daha bodrum otoparkı olacak. Bu bodrum katının iki katı tamamlandı. Son ikiside yapılıyor. Bina bir yandan yukarı doğru giderken bir yandan da aşağıya doğru devam ediyor. Kaba inşaatın sonuna doğru yaklaştık. Kubbenin tamamlanmasından sonra minarelerde başlayacak. İnşallah bitmesiyle beraber Beyoğlu'nun sosyolojisine hareketliliğine yeni bir kazanım olacak. Çünkü bu Taksim bölgesinde gölkemli bir camiye zaten ihtiyaç var."dedi.

Haberin Devamı

"RAMAZAN AYINDA BİRİNCİ BODRUM KATINDA NAMAZ KILINIR"

Demircan, "Caminin inşaası ile birlikte aşağısında kültür sanat merkezi aynı zamanda ayrı bir etkinlik ayrı bir heyecanı da bölgemize taşımış olacak. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Bir yıl içerisinde bu kadar mekanın hem hafriyatının yapılması ve inşaatının böyle hızlı devam etmesi çok önemli Harfiyat alınırken tarihi su taksim yapısının zarar görmemesi için kazıklar çakıldı. Etrafındaki binaların güvenlik tedbirleri alındı.

Caminin inşaasının en güzel tarafı da bölgede çok ciddi bir inşaat havası oluşturmadan hayatı zorlaştırmadan trafiğinin akışına bir olumsuzluk yaratmadan bu işi de tamamlamış olduk. Cami tamamlanasından sonra bir yıl süre içerisinde bu gün farklı bir noktada oluruz. Ramazan ayında en az birinci bodrum katının tamamlanması ile namaz kılacak hale gelir.

Nostaljik tramvayın mekanı da caminin hemen yanına yapılıyor. Bir binanın yıkılmasından sonra altı tramvayın alanı üstü de caminin avlusu şeklinde olacak. Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu istimlak alanı tamamlandı "dedi.

Haberin Devamı

TAKSİM BİR YANDAN CAMİİ BİR YANDAN AKM İLE FARKLI MEYDAN OLACAK

Demircan, "Taksim'de yapılan iki önemli çalışmayla bir yandan cami bir yandan AKM ile çok farklı bir alan haline gelecek. Meydan bu iki önemli çalışma ile kendi şeklini bulacak.

Çünkü Taksim meydanı kalabalık insanlar tarafından kullanılan sembol bir alandır. Meydanı dolduracak kalabalık caminin altına yapılacak Kültür Sanat Merkezi ve AKM'nin tamamlanması ile aktivitelerle ayrı bir canlılık yaratacak.

Bu iki önemli eser hem Beyoğlu'na hem de İstanbul'a ayrı bir katkı ve aktivite sunmuş olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah