Gündem Taksim ve Kadıköy’de 1 mayıs muamması

Taksim ve Kadıköy’de 1 mayıs muamması

30.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DİSK, KESK, TBB ve TMMOB yöneticileri, 1 Mayıs 1977’de Taksim Kazancı Yokuşu ile 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’deki kutlamalar sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitirenleri andı.

Taksim ve Kadıköy’de  1 mayıs muamması

Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) önünde bir araya gelen katılımcılar, “1 Mayıs” pankartı açıp çeşitli sloganlar atarak Kazancı Yokuşu’na yürüdü. Katılımcılar, burada 41 yıl önce hayatını kaybeden 35 kişi çin saygı duruşunda bulundu, ölenlerin isimlerini tek tek okuyarak sembolik yoklama yaptı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ın işçi ve emekçinin geleceği olduğunu söyledi. İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününde tarihsel ve politik bir meydanda yüz binlerin hatta milyonların birleşmesinden korkulduğunu iddia eden Çerkezoğlu, bu yüzden Taksim Meydanı’nın kutlamalara kapatıldığını savundu.

Haberin Devamı

Çerkezoğlu, alanları, 1 Mayıs’ı milyonların buluştuğu demokrasi şölenlerine çevirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bu nedenle İstanbul Maltepe Meydanı başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Kadıköy Söğütlüçeşme’de ise 1 Mayıs 1996’daki olaylarda hayatını kaybeden 3 kişi anıldı. KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, öldürülen arkadaşlarının faillerinin açığa çıkarılmasını istediklerini bellirtti.