Gündem Tam 7 yıl oldu

Tam 7 yıl oldu

19.01.2014 - 11:43 | Son Güncellenme:

Taksim’de toplanan Hrant Dink’in dostları ve sevenleri 7 yıl önce suikaste kurban giden gazeteciyi anmak için Agos Gazetesi’ne yürüdü. Siyasetçilerin de destek verdiği yürüyüşe Trabzonspor taraftarlarının da katıldığı görüldü. Hrant Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önünde trafiği kontrol etmek için görevlendirilen polislerin beyaz renkli bere takması sosyal medyada tartışma yarattı.

Tam 7 yıl oldu

Hrant Dink’in ölümünün 7. yıldönümünde Taksim’de toplanan binlerce kişi, Agos gazetesine doğru yürüdü. Taksim Meydana izin verilmediği için Talimhane girişinden başlayan yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, gazeteci arkadaşları ve yüzlerce seveni katıldı. Yürüyüşe katılan en dikkat çekici grup ise Trabzonspor taraftarları oldu. Yürüyüşe destek veren Trabzonspor taraftarları ellerinde karanfil taşıdı. Talimhane’de yürümeye başlayan yüzlerce kişinin "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz" dövizleri taşıdığı görüldü.

Haberin Devamı



Grubun yürüyüşü sırasında, Türkçe ve Ermenice müzikler çalındı. Agos binasına, "7 yıldır birlikte korudular, birlikte susuyorlar" yazılı pankart asıldığı görüldü. Taksim'den yürüyen grubun, Agos gazetesi önünde bekleyenlerle biraraya gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Dink'in bir konuşması dinletildi.

Burada konuşan Dink'in arkadaşı ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, "nerdeyse 100 yıl boyunca hayatlarında asılı duran bir tartışmayı bitirecek olan kişinin" bu dünyadan gidişinin üzerinden 7 yıl geçtiğini söyledi. "Kollarını, halkların birlikte yan yana, birbirlerine dokunarak yaşama kültürü oluşturması için sıvayan Dink'in çabası ve mücadelesiyle oluşturabilecek ortak yaşam protokolümüze sıkıldı kurşunlar" diyen Kaya, bu cinayetle içlerindeki kuşların göç ettiğini, yapraklarının döküldüğünü, ocak ayında ocaklarının karatıldığını dile getirdi. Kaya, "Kardeşimiz Hrant: Bizler, burada olan, kardeşlerin ve arkadaşların tam 7 yıl önce senin ayakkabılarını giydik ve öyle basıyoruz yere" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BEYAZ BERE TARTIŞMASI
Hrant Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önünde trafiği kontrol etmek için görevlendirilen polislerin beyaz renkli bere takması sosyal medyada tartışma yarattı. Eski Bakan Ertuğrul Günay'ın da twitterdan dahil olduğu tartışmada Hrant Dink’in katili Ogün Samast da cinayet günü beyaz bere taktığı hatırlatılarak polislerin beyaz bereli olması “Mesaj mı” ifadeleri kullanıldı.

ERTUĞRUL GÜNAY DA TARTIŞMAYA KATILDI
Polislerin beyaz bere giymesini eleştiren Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya hitaben attığı mesajda "İstanbul 15 derece iken bügün Hrant'ı anma töreninde polislere beyaz bere giyme emrini kimverdi" ifadelerini kullandı

İşte O msj

Tam 7 yıl oldu

Tam 7 yıl oldu

DİNK MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Hrant Dink’in eşi ve oğlunun da katıldığı törende dua ve ilahiler okundu.
Gazeteci Hrant Dink için ölümünün 7. yılındaki ilk anma töreni mezarı başında düzenledi. Balıklı Ermeni Mezarlığı’nda düzenlenen törene, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, oğlu Arat, kardeşi Orhan, akrabaları ve sevenleri katıldı. Anma törenine katılanlar Dink’in mezarını çiçekleri donattı. Törende ilahiler okunurken, Dink için dua edildi. Anma töreni Hrant Dink’in arkadaşı Malik Yalçın’ın okuduğu bir şiirle son buldu.

Haberin Devamı

İZMİR’DEN DE MESAJ VAR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün 7’nci yılı nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Sertel, mesajında şunları söyledi: “7 yıl önce sokak ortasında katledilen meslektaşımız Hrant Dink’i saygı ve özlemle anıyoruz. Bugün gelinen noktada davanın tanıkları, sanıkları, savcıları en önemlisi de verilen kararlar yeniden sorgulanmaktadır. Bu ülkede çok sayıda meslektaşımız karanlık cinayetlere kurban gitti. Bu cinayetlerin hemen hiçbiri tam anlamıyla aydınlatılamadı. Yine bizim ülkemizde çok sayıda meslektaşımız sahte ve düzmece delillerle zindanlara atıldı, çürütülmeye çalışıldı. Bugün ülkemizde yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, adalete olan güven en temelden sarsıntıya uğramıştır. Hak, hukuk, adalet sallanmaktadır. Böylesine bir yapıda geçmişten günümüze verilen bütün cezalar şaibeli hale gelmiş ve bütün bunlar tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Nefret Suçları ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü olarak ilan edilen bugünde başta hükümet edenler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini, ayrımcılığa, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye karşı durmaya, birlik beraberliğe katkı koymaya davet ediyoruz. Ayrımcılığın, nefretin, şiddetin olmadığı, yazdıkları nedeniyle hiçbir gazetecinin, düşünce insanının cezalandırılmadığı özgür ve adil bir ülkede yaşamak istediğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

Haberin Devamı

Video için tıklayın