Gündem Tarsus'ta kahve baskını : 5 ölü

Tarsus'ta kahve baskını : 5 ölü

07.04.2008 - 14:23 | Son Güncellenme:

Tarsus'ta kahvehanede oturan 4 kişi öldürülürken aynı aileden bir kişi de sokak ortasında kurşunlandı.

Tarsusta kahve baskını : 5 ölü

 20 yıl önce başlayan kan davasında geçen yıl otomobilde vurularak öldürülen 26 yaşındaki Ömer İnce'nin ağabeyleri ve amcasının çocukları 4 kişi, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde saldırıyı gerçekleştiren kişilerin akrabalarından 5 kişiyi kurşunlayarak öldürdü.

Haberin Devamı

İddiaya göre, kan davasından kaçmak için uzun bir süre önce Diyarbakır'ın Meşe Bağları Köyü'nden Mersin'in Tarsus İlçesi'ne gelen Ahmet, İzzettin, Mahmut, Bahri ve Abidin İkilik kardeşler, aileleriyle birlikte Fahrettin Paşa Mahallesi'ne yerleşti. Kardeşler burada yaşamlarını sürdürürken kan davalılarından Ömer İnce ile kardeşi 22 yaşındaki Sabri İnce de bir yakınlarıyla buluşmak için 9 Şubat 2007'de Tarsus'a geldi. İnce kardeşler, arkadaşları 24 yaşındaki Sinem Zoroğlu'nu tren istasyonundan aldıkları sırada 33 N 4471 plakalı otomobillerinin içinde Mehmet, Hilmi ve Mahmut Zeren kardeşlerin silahlı saldırısına uğradı. Olayda, Ömer İnce yaşamını yitirirken Sabri İnce ile yanlarında bulunan akrabaları 24 yaşındaki Sinem Zoroğlu yaralandı. Zanlılar yakalanıp tutuklandı.

Haberin Devamı

ÇAY BAHÇESİNDE KATLİAM

Ömer İnce'nin ağabeyleri Mevlüt, Resul, Mehmet İnce ile akrabaları Kazım İlten, tutuklu bulunan Zeren kardeşlerin dayı çocukları olan ve kardeşlerinin ölümünden sorumlu tutukları kişileri infaz etmek için Tarsus'a geldi. Saat 14.00 sıralarında, bellerinde silahları ile Şehit Kerim Mahallesi'nde eski buğday pazarının bulunduğu yerdeki kahvehanenin bahçesinde oturan Ahmet, İzzettin, Mahmut, Bahri İkilik kardeşlerin yanına sokulan 3 saldırgan aynı anda 4 kardeşi çapraz ateşle başlarından kurşunlayarak öldürdü. Zincirleme katliam olarak planlandığı anlaşılan cinayetler serisinde, aynı dakikalarda Fahrettin Paşa Mahallesi'ndeki evinden çıkan Abidin İkilik ise Abdi İpekçi Caddesi'nde kardeşlerden biri tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü.

Kahvehane kan gölüne dönerken, herkesin gözü önünde katliam yapan saldırganlar olay yerinin yakında bulunan Merkez Karakolu'na giderek silahlarıyla teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BABASININ BAŞINDA AĞLADI

Ölenlerden Bahri İkilik'in oğlu babasının cesedi başında uzun süre "ne olur ölme babacığım" diye ağladı. İklik'in saldırganlardan kaçarak kurtulmaya çalıştığı ama sıkı bir takip sonucu sokak ortasında başından vurulduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

15 DAKİKA ÖNCE KAHVEHANEDE OTURANLARIN GÖRÜNTÜLERİ ÇEKİLDİ

Kahvehanede oturanların Belediyesi tarafından hazırlatılan belgesel çekiminde görüntüye kaydedildiği anlaşıldı. MHP'li Belediye tarafından ilçenin tanıtımı için hazırlatılan belgesel çekimi için kahvehaneye saldırıdan 15 dakika önce gelen Ata TV'nin ekibi, burada genel bir görüntü çekti.