Gündem Taziye yapmadılar, intikam mesajı verdiler

Taziye yapmadılar, intikam mesajı verdiler

02.06.2009 - 14:10 | Son Güncellenme:

2 kişinin öldürüldüğü Ceylanpınar'da güvenlik önlemleri artırıldı

Taziye yapmadılar, intikam mesajı verdiler

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, farklı iki aşirete mensup aileler arasında çıkan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın ardından başlayan gerginlik yerini sessizliğe bıraktı. Kavgada yaşamını yitiren 2 kişinin cenazesi dün gece toprağa verilirken, aşiretin ileri gelenleri taziye yapmayacaklarını açıkladı. Bölgede taziye yapılmayacağının söylenmesi, suçlanan kişilerden intikam alınacağı mesajı taşıdığı ileri sürüldü.
Ceylanpınar'ın savaş alanına dönmesine yol açan olay, dün sabah saatlerinde meydana geldi. Hastane Caddesi'nde, Kejan Aşireti'ne mensup Tektaş Ailesi'nin fertleri ile Şeyhanlı Aşireti'ne mensup Tanış Ailesi'nin fertleri arasında, araçlarla dolu caddede tek otomoillik yere park etme tartışmasından kavga silahlı çatışmaya dönüşünce, Kejan Aşireti'nden Nezir Tektaş olay yerinde, akrabası Hamit Timur ise kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Nasır Tektaş ise Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ölenlerin mensubu olduğu Kejan Aşireti üyesi 500 kişi de İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önünde toplanıp, ilçeyi savaş alanına çevirdi. 2 otomobili yakan kalabalık takviye güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesiyle kontrol altına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan Hikmet Tanış, tutuklanırken, akrabası 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

CENAZELER GECE TOPRAĞA VERİLDİ 
Kavgada yaşamını yitiren Nezir Tektaş ile Hamit Timur'un cenazeleri ise Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi2nde yapılan otopsilerinin ardından dün saat 21.30 sıralarında yakınlarına teslim edildi.
Hastane morgu önünde yaşananlara sert tepki gösteren ve intikam yemini eden Kejan Aşireti mensupları, iki cenazeyi geniş güvenlik önlemi altında saat 24.00 sıralarında İlçe Mezarlığı'nda toprağa verdi. 

ZANLILARIN YAKINLARI İLÇEYİ TERK ETTİ 
Ceylanpınar'daki gerginliğin daha da büyümemesi için polis yetkilileri bugün her iki aşiretin ileri gelenleriyle görüşüp, yakınlarına sağduyu çağrısında bulunmalarını istedi.
Gerginlik nedeniyle, büyük bölümü korucu olan Tanış Ailesi'nin fertleri ile yakınları, olası saldırı girişimine karşı Ceylanpınar'ı terk ederek, farklı ilçe ve köylerdeki yakınlarının yanına gitti. Polis, olası saldırı ihtimaline karşı da bu kişilerin Adana ve Gaziantep Mahalleleri’nde bulunan ev ve işyerleri çevresinde önlemlerini arttırdı. 

TAZİYE YAPILMAYACAK 
Kejan Aşireti liderlerinden Ahmet Kıran, yaşananların korucuların tutumundan kaynaklandığını ileri sürüp, bölgede koruculuk sisteminin kaldırılmasını istedi. Yaşananların ardından ölenlerin yakınları taziye yapmama kararı aldı. Bölgede taziye yapılmaması ölenlerin intikamının alınacağı mesajı taşıdığı ileri sürüldü.
Taziye yapılmayacağı açıklamasının ardından, sessizliğin hakim olduğu ilçede yeni olay çıkmaması için güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarında da kontrol noktası oluşturdu.
Öte yandan, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın da aşiret liderleri bazında girişimlerde bulunup sağ duyu çağrısı yaptığı bildirildi.