Gündem ‘Tecavüz edip boğdum’

‘Tecavüz edip boğdum’

13.04.2008 - 05:30 | Son Güncellenme:

'İtalyan barış gelini'nin katil zanlısı Murat Karataş'ın tüyler ürperten ifadesi, okuyanların kanını dondurdu

‘Tecavüz edip boğdum’

Sorgusunda İtalyan sanatçıyı akaryakıt istasyonunda aracına aldığını anlatan Karataş, Tavşanlı köyü yakınlarındaki Ballıkayalar mevkiine gittiklerini, burada tecavüz ettiği İtalyan kadını boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Polis bu ifade üzerine önceki gece geç saatlerde Karataş’ı olay yerine götürdü.
Ekipler, ormanlık alanda çalıların arasında genç kadının boğularak öldürülmüş çıplak cesedini buldu. 10 - 11 günlük olduğu tahmin edilen ve kısmen çürüyen ceset, incelemelerin ardından Gebze Devlet Hastanesi morguna götürülürken, di Marineo’nun, kendisinden son haber alındığı 31 Mart’ta öldürüldüğü anlaşıldı.
Konunun İtalyan Konsolosluğu’na bildirilmesi üzerine, Türkiye’de bulunan ablası ve nişanlısı da Gebze’ye geldi. Hastane morgundaki teşhisin ardından Di Marineo’nun cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Karataş (38) sorgusunda da, 31 Mart’ta gelinliği andıran kıyafetle yol kenarında otostop yapan di Marineo’yu görünce kamyonete aldığını, daha sonra D-100 karayolundan çıkıp tali yola girdiğini söyledi.  Karataş, birlikte olma teklifini reddeden İtalyan kadını kamyonette tecavüz edip elleriyle boğarak öldürdüğünü, daha önce izinsiz olarak define aradığı için bölgeyi çok iyi bildiğini, cesedi de kimsenin göremeyeceğinden emin olduğu bir noktaya gizlediğini dile getirdi. Mahkemeye çıkarılan Karataş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.