Gündem Tecavüzcüsünü öldürdü, 13 yıl ceza aldı

Tecavüzcüsünü öldürdü, 13 yıl ceza aldı

17.01.2011 - 13:52 | Son Güncellenme:

Trabzon'da 25 yaşındaki kız 3 yıl boyunca taciz ve tecavüze uğradı. Bu kişiden şikayetçi de oldu ancak...

Tecavüzcüsünü öldürdü, 13 yıl ceza aldı

TRABZON’un Maçka İlçesi’nde, kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 58 yaşındaki Tahsin İpekçi’yi öldüren 25 yaşındaki Hatice Çiçek, 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, 3 Mart 2010 tarihinde Maçka’ya bağlı Kırantaş Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre Tahsin İpekçi, 2007 yılı Nisan ayı ile 2009 yılı Mart ayı arasında, Hatice Çiçek’e birçok kez tecavüz etti. Tehdit edildiği için olaydan kimseye bahsedemeyen Hatice Çiçek, 2009 yılının ortalarında Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Tahsin İpekçi hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine tutuklanan Tahsin İpekçi, yaklaşık 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

İddialara göre İpekçi, yeniden Hatice Çiçek’i telefonla arayarak rahatsız etmeye başladı. 1 Mart 2010’da Maçka Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılandığı davada hakim karşısına çıkan Tahsin İpekçi, tecavüz iddialarını reddetti. Bunun üzerine Hatice Çiçek, olay günü sabah saatlerinde İpekçi’nin evden çıkmasını bekledi. Ağabeyi Mevlüt Çiçek adına kayıtlı av tüfeğini alarak Tahsin İpekçi’nin yolunu kesen Hatice Çiçek tüfeği ateşledi. Yere düşen İpekçi’nin başına önce dipçikle vuran, ardından da taşla ezen Hatice Çiçek, sonra da Jandarma’yı arayarak teslim oldu. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Tahsin İpekçi ise öldü.

Haberin Devamı

MÜEBBETE MAHKUM OLDU, CEZASI 13 YILA İNDİRİLDİ

Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Hatice Çiçek bugün son kez hakim karşısına çıktı. Hakkında, ’kasten tasarlayarak adam öldürme’ suçundan dava açılan Hatice Çiçek ifadesinde, baskı ve tecavüzden kurtulmak istediğini söyledi. Öldürmeyi düşünmediğini belirten Hatice Çiçek, "3 yıl boyunca bu sıkıntıları yaşadım. Öldürmeyi planlamadım. Amacım baskısından ve tecavüzden kurtulmaktı. Öldürmeyi düşünseydim 3 yıl boyunca defalarca yapabilirdim. Cezasını çekmesini, bu sandalyede onun olmasını istiyordum. Evlenmeyi düşündüm, ona da mani oldu" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hatice Çiçek’i önce Tahsin İpekçi’yi ’kasten öldürmek’ suçundan ömür boyu hapisle cezalandırdı. Mahkeme heyeti daha sonra sanığın eylemi maktülden kaynaklanan haksız fiiller sonucu tahrik altında işlediğine kanaat getirerek ve duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezayı 13 yıl 4 ay ağır hapse indirdi.