Gündem ‘Tek eksiğim 10 parmak’

‘Tek eksiğim 10 parmak’

05.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Annesinin hamileliği sırasında ilaç kullanması nedeniyle kollarının oluşumu tamamlanmadan doğan Alihan çift kol nakli olmak istiyor. Gencin hayali sevdiğiyle el ele tutuşmak...

‘Tek eksiğim  10 parmak’

Konya Akşehir’de Pakize Kılıç 17 yıl önce hamileliğinin başında doktorun verdiği ilaçları kullandı. Bu yüzden oğlu Alihan, kollarının oluşumu tamamlanmadan dünyaya geldi. Anadolu lisesi bilişim bölümü 11’inci sınıf öğrencisi olan Kılıç, futbol oynuyor, bilgisayar ve telefon kullanıyor. Ama elsiz olmanın sıkıntılarını yaşıyor. Bilgisayar mühendisi olmak isteyen genç, sevdiğiyle el ele tutuşmanın hayalini kuruyor. İşte bu nedenle çift kol nakli olmak istiyor.
Devletten destek
Alihan Kılıç, Konya mitingi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüp yardım istemiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne talimat vermiş.
Kılıç böylece Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in desteğiyle, çift kol nakli olmak için Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurmuş.
Organ bağışı bekleniyor
Yaptığı yüz nakli ve kol nakliyle tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan’ın muayene ettiği Kılıç’ın nakil için şartlarının uygun olduğu belirlendi. Alihan için nakil dosyası hazırlanırken, organ bağışı bekleniyor.