Gündem ‘Teklifimi kabul etmedi bıçakladım’

‘Teklifimi kabul etmedi bıçakladım’

16.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gerede’de üniversiteli Dilay’ı boğazını bıçakla keserek öldüren zanlı Uğur Aydemir poliste verdiği ifadede, ‘Arkadaşlık teklif ettim. Reddedince bıçakladım’ dedi

‘Teklifimi kabul etmedi bıçakladım’

Dilay Gül’ün (23), katil zanlısı Uğur Aydemir (21), polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde ise Dilay’a birlikte yürürken arkadaşlık teklif ettiğini, sadece üç hafta önce tanıştığı genç kızın erkek arkadaşı olduğunu söyleyerek teklifi kabul etmemesi üzerine bıçakla saldırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Aydemir ifadesinde okulların açılmasıyla üç hafta önce Bursa’dan Gerede’ye geldiğini ve aynı sınıftaki Dilay ile tanıştığını belirterek şunları söyledi:

“Daha önceden kendisini tanımıyordum. 13 Ekim akşamı okul çıkışı 22.50 sıralarında Dilay önde ben arkasında okuldan çıktım.. Dilay ATM’lerin yanına geldiği sırada yanına gittim ve Dilay’a ‘Seni yurda bırakayım’ dedim. Dilay da ‘Tamam’ dedi. Birlikte yürürken Dilay ile erkek arkadaşı telefon ile konuşuyorlardı. Ben onlar konuşurken Dilay’a arkadaşlık teklifi yaptım. Dilay teklifimi kabul etmedi. ‘Erkek arkadaşım var’ dedi. Tam okulun karşısına yolda yürürken, bir anda pantolonumun cebinde bulunan gri renkli orta boy düğmeli bıçağı elime aldım. Ben psikolojik rahatsızlığımdan dolayı birilerinin benimle uğraştığını düşündüğümden bıçağı elime almıştım. Buraya kadar olan şeyi hatırlıyorum. Ancak ondan sonra yaptıklarımı hatırlamıyorum. Dilay yere yattıktan sonra 15-20 metre gidip geri geldiğimi hatırlıyorum. Lahmacun salonuna doğru yürüdüm, sola döndüm, kavşağa geldim. Oradan çimlerin içinden aşağı doğru indim. Çantayı, bıçağı ve montumu rastgele sallayıp attım.”

Haberin Devamı

‘Olayı kabul ediyorum’

Daha sonra kaldığı eve geldiğini belirten Aydemir, üç yıldır psikolojik tedavi gördüğünü ve ara ara doktora gittiğini belirterek “Abizol, Cedrina, Akıneton” isimli haplardan kullandığını söyledi.

Aydemir, yüzündeki ve boynundaki tırnak ve yara izlerini soran polise “Bu yara izlerinin nasıl ve ne zaman olduğunu hatırlamıyorum” diye cevap verdi. “Dilay Gül’ün öldürülmesi olayını kabul ediyorum” diyen zanlı “Pişmanım, psikolojik tedavimi devam ettirmek istiyorum, tedavi görürsem iyileşebilirim” diye konuştu.


Barodan hukuki destek

Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay, Dilay’ın ailesine her türlü hukuki yardımı vermek için hazır olduklarını belirtti.
Atalay, “Kadına karşı işlenen suçlar bütün koruma önlemleri ve ceza hükümlerine karşın olanca hızıyla sürüyor. ‘Fakat’, ‘Ama’ gibi sözcüklerin arkasına sığınarak bu cinayetlere gizli bir kabul ile yaklaşanlar ve kadını erkek egemen toplumun eşit olmayan bir bireyi gibi algılayanlar ve kadının yerini toplumda alt sıralara itenler bu cinayetin sorumlularıdır. Ülkemizde kadın erkek eşitliği halen yasal metinler üzerinde kalmıştır. Kadına karşı işlenen cinayetlerin özünde büyük eğitim noksanlığı ve ekonomik eşitsizlik ön plandadır. Bu çağdışı yaklaşımın önlenmesi uzun soluklu bir eğitimi ve kadının koşulsuz olarak toplumsal hayatta yer alması ile mümkündür” diye konuştu.

Dilay’ın tabutunu kadınlar omuzladı

Bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren CHP Gençlik Kolları yöneticisi ve Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Dilay Gül (23) aralarında CHP milletvekillerinin da aralarında bulunduğu kadınlar tarafından taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.
Uzun yıllar önce ayrılan ve Antalya’da yaşayan baba Ekrem Gül ile Gemlik’te oturan anne Tülay Çiftçi’nin iki çocuğundan biri olan Dilay’ın cenazesi otopsinin ardından Gemlik’e getirildi. CHP Gemlik Gençlik Kolları yöneticisi olan Gül’ün cenaze töreni parti binasının önünde başladı. CHP Bursa milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışığlu, İl Başkanı Zafer Yıldız ve CHP’liler, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve çok sayıda kişinin katıldığı sessiz yürüyüşle başlayan tören, Gemlik Hacı Bektaşı Veli Derneği’ne kadar devam etti. Tören boyunca yeğeni Dilay Gül’ün fotoğrafını gözyaşları dökerek taşıyan teyze Ayla Aydın, “Zanlıya öyle bir ceza verilsin ki, biz kadınlar olarak bir daha suskun kalmayalım” dedi.
Genç kızın saldırıya uğradığı sırada telefonun ucunda olan ve konuşmaları kaydedip polise teslim vererek zanlının yakalanmasını sağlayan Sait Çiftçi, zanlının Dilay’a platonik duygular beslediğini kabul etmediğini söyledi.
Sait Çiftçi, Dilay’ın zanlı ile okulun ilk günü kantinde arkadaş grubu içinde tanıştığını, zanlının daha sonra ders notları paylaşmak amaçlı telefonda grup kurduğunu ve Dilay’ı gruba dahil ettiğini anlattı. Cenaze namazı sırasında genç kızın babası Ekrem Gül ayakta durmakta güçlük çekerken fenalık geçiren anne Çiftçi ise cemevinden çıkmadı. Cenaze namazının ardından aralarında CHP milletvekilleri ve kadınlar tarafından omuzlarda taşınan genç kızın cenazesi toprağa verildi. Hasan BOZBEY Bursa DHA