Gündem Teknoloji aşkı müzeye dönüştü

Teknoloji aşkı müzeye dönüştü

18.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, çocukluk yıllarından beri biriktirdiği 536 teknolojik aletini ilçedeki Şelale Eğitim Parkı içindeki müzede sergiliyor. Sergideki aletler, ziyaretçileri teknoloji yolculuğuna çıkarıyor...

Teknoloji aşkı müzeye dönüştü

Tıp doktoru olmasına rağmen sıkı bir teknoloji tutkunu olan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, teknolojideki çok hızlı ilerlemeyi kanıtlayan bir müze kurdu. Çocukluk yıllarında başlayan teknoloji tutkusunu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de yitirmeyen Yazıcı’nın müzesinde bir zamanların efsanevi müzik dinleme cihazı walkmanden, Apple’nin ilk çıkarttığı 256 kb’lık bilgisayarına kadar pek çok eski teknoloji bulunuyor. 1980’lerde dünyanın çok hızlı bir teknolojik devrim yapacağını hissettiğini söyleyen Yazıcı, teknoloji merakının zamanla çıkan her ürünü incelemeye dönüştüğünü belirtti.

‘Geçmişe dokunsun’

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’ndaki özel alanda tutulan eserlerin ziyaretçileri ilginç bir yolculuğa çıkartacağını söyleyen Yazıcı, gençleri ve çocukları davet ettiğini ekledi. Yazıcı, “Amacım, mühendislik ya da bilim branşlarında okuyan gençleri geçmişe yolculuğa çıkarmak. Müzeyi gezerken şimdi kullandıkları modern teknoloji aletlerinin nasıl geliştirildiğini görecekler hatta geçmişe dokunacaklar. Böylece yeni ufuklara yelken açacaklar. Müzemiz herkese açık” dedi.

Haberin Devamı

1956 model IBM bilgisayar da var

Geçtiğimiz yıllarda “İnsanın Teknolojik Yalnızlığı” adlı bir kitap da kaleme alan Yazıcı’nın koleksiyonunda 42 radyo-walkman, 18 TV, 26 kamera, 8 DVD oynatıcısı, 10 sabit disk, 15 masaüstü bilgisayar, 28 dizüstü bilgisayar, 17 oyun konsolu-atari, 12 daktilo, 13 antika telefon, 29 hesap makinesi, 18 masa saati, 13 telsiz, 219 cep telefonu, 29 cep bilgisayarı, 34 kol saati, 5 pusula bulunuyor. Koleksiyonun en eski ürünü 1956 model IBM bilgisayar. 1958 model Nordmende TV, 1976 model ve 120 kg ağırlığındaki Apple’ın 256kb’lık harddiski en özel parçalardan.

Teknoloji aşkı müzeye dönüştü