Gündem TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı! İşte MEB 2016 TEOG sonuç sorgulama ekranı

TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı! İşte MEB 2016 TEOG sonuç sorgulama ekranı

29.08.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

Milyonların heyecanla beklediği TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı. TEOG nakil sonuçları açıklandı. 22-26 Ağustos tarihleri arasında başvurusu yapılan TEOG 2. dönem nakil başvurularının sonuçları az önce açıklandı. İşte TEOG 3. nakil başvurusu ve MEB sonuç sorgulama ekranı...

TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı İşte MEB 2016 TEOG sonuç sorgulama ekranı

2016 TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı. TEOG nakil sonuçlarını kontrol etmek isteyen adaylar meb.gov.tr ve e-okul sistemi üzerinden sorgulama yapabiliyor. TEOG 3. nakil başvuruları da bugün başlıyor. TEOG 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından 2. nakil başvuru işlemleri de başlamıştı. TEOG nakil başvurusu e-okul sisteminde yapılıyor. 3. dönem nakil başvurularının sonuçları da az önce açıklandı.

TEOG 2. NAKİL SONUÇ SORGULAMA EKRANI>>>

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Binlerce veli ve ögrencinin merakla beklediği TEOG 3.nakil sonuçları ile ilgili detaylara bu haberimizden ulaşabilirsiniz. 2016 yılında liseye kayıt olacak öğrencilerin merakla beklediği TEOG 3.nakil sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. MEB’in TEOG takvimine göre 2. nakil sonuçları 29 Ağustos pazartesi günü ilan edilecek. Aynı gün yine TEOG 3. tercih başvuruları başlayacak. Ayrıntılar haberimizde...

Lise kayıtları ne zaman başlayacak?

TEOG 2.nakil sonuçlarının açıklanması ile birlikte 29 Ağustos pazartesi günü itibariyle lise kayıtları başlayacak. İstediği liseyi seçemeyenler öğrenciler ise TEOG 3.nakil sonuçlarını bekleyecek. Öğrenciler en geç 5 Eylül'de lise kayıt işlemlerini tamamlayacak.

Haberin Devamı

Tercih yapmayan öğrenciler ne olacak?

Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek.

Açık liseye kalırsanız ne olacak?

Bu durumdaki öğrenciler için son kez il ve ilçe nakil komisyonları nakil uygulaması yapacak. Sadece açık liseye kaydedilenlerin katılacağı bu uygulamada da bir örgün eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için seçenek özel okul olacak

TEOG 3.nakil başvurusu ne zaman başlayacak?

29 Ağustos pazartesi günü başlayacak TEOG 3.nakil başvuruları 2 Eylül cuma günü son bulacak. 5 Eylül pazartesi günü ise TEOG 3.nakil başvuru sonuçları açıklanacak

2016 - 2017 eğitim öğretim yılında okullar ne zaman açılacak?

MEB de yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını eğitim öğretim yılının 19.09.2016 tarihinde başlayacağı bildirdi.

Okullar ne zaman kapacak?

19 Eylül 2016´da başlayacak okullar 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Lise hayatının hayatımızda ki yeri ve öneminin oldukça büyük oranda olduğunun farkında olduğunu bilen vatandaşlar gerçekleştirilen tüm bu hizmetlerin daha iyi şekiller de yararlanmaları önemlidir. Çünkü liseden sonra başlayacak olan gerekli olan diğer çalışmalar içerisinde bulunan ve de bizlerin hızlı bir şekilde yeni hayatına başlayacak olduğu bu çalışmalar koşulunda öğrencilerin bu yaşamı oldukça önemlidir. Dolayısıyla öğrencilerin lise hayatına gitmeleri ve orada edindikleri bu çalışmalara olan katılımları oldukça önemlidir. Ülkemizde sürekli olarak değişmekte olan sınav sisteminden sonra son dört yıldır hep aynı sınav sistemi uygulanır. Lise eğitimi hakkında verilen bu çalışmalardan yararlanabilmek için öğrencilerin bu sınavlara katılım sağlamak zorunda olduğunu bilmemiz gerekir. Lise eğitiminin ardından bizler de bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Artık öğrenciler de gerçekleştirilen bu sınavlara katılım sağlayarak elde etmiş oldukları puanlar ile bir liseye yerleştirirler. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olarak adlandırılan bu sınavın artık tercih sonuçları açıklanmış lise kayıtları başlamıştır. TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra da TEOG nakil işlemleri de başlamıştır. TEOG nakil işlemleri için gerçekleştirmeleri üzerinden bizler de kısa bir süre de yardım alabiliriz. TEOG nakil işlemi nedir ve nasıl gerçekleştirilir bu konuda bilgi almak isterseniz lütfen yazımızı dikkatle okumaya devam ediniz.

Haberin Devamı

TEOG puanlarından sonra adayların gerçekleştirmesi gereken bazı lise tercihleri vardır. Almış oldukları puanlar ile belirli bir yüzdelik dilimin içerisinde yer alan ve de vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçmiş oldukları bu tercih döneminde bulundukları yüzdelik dilimlerin geçen yıl hangi sırada bu öğrencilerin yer aldığını bulabilirler. Tercih sonuçları üzerinden öğrencilerin hangi liseye yerleştikleri belli olmaya başlamıştır. Tercih sonuçlarından memnun olmayan adayların hangi liseye tercih ettikleri belli olmaya başlamıştır. Bazı öğrenciler tercih sıralamasında hata yapabilir kesin gözüyle baktıkları okullara yerleşemedikleri zaman bazı değişikliklerin yapılması sonucunda bu gerekli olan TEOG nakil işlemini kullanabilirler. Öğrencilere sunulan bu haktan sonra TEOG nakil işlemleri birincisi, ikincisi olarak devam etmektedir. TEOG nakil işlemleri için ikinci dönem sonra erdi. 26 Ağustos tarihine kadar bu TEOG nakil için ikinci zaman dilimi tanınmıştı. Yerleştirme yapıldıktan hemen sonra da bu işlemin yapılmasından sonra yerleşemeyen öğrenciler için tekrardan TEOG nakil zamanı başlayacaktır.

Yazarlar