Gündem TEOG 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanır?

TEOG 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanır?

03.09.2016 - 15:32 | Son Güncellenme:

TEOG 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu büyük merak konusu oldu. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren TEOG 3. nakil sonuçları heyecan içinde bekleniyor. Peki TEOG 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TEOG 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanır

Ülkemizde liseye geçmek için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı altında gerçekleşen bu sınava kısaca TEOG adı verilir. TEOG adıyla bilinen bu sınava her yıl binlerce öğrenci katılır. Liseye geçiş için gerekli olan puanların elde edilmesine bağlı olan bu TEOG sınavları hakkında yapılan çeşitli sınavlar ve de yapılan bu işlemlerin çok daha iyi koşullar altında belirlenmesi için yapılan işlemler vardır. Ortalama beş yıldır gerçekleştirilen bu TEOG sınav yöntemi sonucunda hiçbir öğrenci mağdur kalmamalıdır. Çünkü yapılan bu sınav sonucunda gerçekleştirilen işlemler ve de yapılan düzenlemeler soncunda bizlerin hak ettiği bazı liseler vardır. Lise tercihleri yapılarak TEOG tercih zamanı çoktan dolmuş ve de lise kayıtları başlamıştır. Ancak tabi bazen özel durumlar meydana gelebilir, öğrenciler tercihlerinden vazgeçebilirler.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG adı altında yapılan bu sınavlar ile beraber artık bizler dilediğimiz zaman bu şekilde verilen hizmetlerden yararlanabiliriz. Eski zamanlarda olan bu katı kurallar artık kalkmış ve de öğrencilere çeşitli imkânlar sağlanmıştır. Yapılan bu işlemler sonucunda öğrenciler tekrardan tercih yaparak istedikleri liselere nakil işlemlerini başlatabilir. Beklediği liseye kesin yerleşeceğini düşünerek en düşüğe göre sıralama yapmayan öğrenciler, lise tercihlerinde hata yaptığını düşünen öğrenciler ve de daha pek çok alanda çeşitli sebeplerden dolayı liselerini değiştirmek isteyen öğrencilerin kullandığı yöntemlerden biri olan bu lise sınavları konusunda yapmamız gereken bu hizmetler öğrencilere daha büyük kolaylık sağlamıştır.

11 Ağustos tarihinde TEOG tercih sonuçları açıklanmış liselere yerleşen öğrencilerden bazıları çoktan lise kayıtlarını yapmışlardır. TEOG nakil işlemleri sayesinde de yerleştiği liseden memnun olmayan öğrenciler gerekli olan koşullarda gerçekleştirilen bu gibi işlemleri yapmaya başlamışlardır. TEOG nakil işlemlerinin ise birincisi, ikincisi yapılmış yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. 29 Ağustos – 2 Eylül : 3. TEOG nakil dönemi ve de son olarak 2 Eylül : 3. TEOG nakil sonuçlarıdır. 26 Ağustos tarihinde belli olan TEOG nakil sonuçlarından sonra artık nakil işlemi yapan öğrencilerin gidecek oldukları liseler belirlenmiştir. TEOG üçüncü nakil işlemlerinden sonra artık açıkta kalmamak için öğrenciler en düşük yüzdelik puanında olan liseyi de tercihlerine eklemeyi unutmamalıdır. Aksi halde yapılan bu TEOG 3. nakil işlemlerinden sonra açıkta kalabilirler. Bugün itibari ile sonuçların açıklanması beklendiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bir açıklamanın beklendiği söylenmektedir. Ardından TEOG 3. nakil işlemleri konusunda en detaylı bilgileri kolayca öğrenebilirler.

Yazarlar