Gündem TEOG YEP sonuçları açıklanıyor mu? - İşte MEB'in açıklaması

TEOG YEP sonuçları açıklanıyor mu? - İşte MEB'in açıklaması

29.06.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

TEOG YEP puanları yarın E-Okul üzerinden adaylara duyuruluyor. Lise tercihlerinde kullanılacak TEOG YEP puanları MEB tarafından yarın saat 10:00'da adaylara duyurulacak. Adaylar TEOG YEP puanlarının açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini E-okul üzerinden gerçekleştirebilecek.

TEOG YEP sonuçları açıklanıyor mu - İşte MEBin açıklaması

E-okul sayesinde veli ve öğrenciler dijital ortamda ders notlarını ve devamsızlık bilgisi gibi birçok resmi veriye internet ortamı üzerinden ulaşabiliyor. E-Okul sayesinden milyonlarca Veli okula gitmeden öğrencisinin durumunu sorgulayabiliyor. Tüm bunların yanı sıra Ortaöğretimde gerçekleştirilen sınav sonuçları yapılan tercihlere ilişkin bilgiler'de E-Okul sistemi üzerinden adayların erişimine sunuluyor. Yarın açıklanması beklenen TEOG Yerleştirmeye Esas Puanların E-Okul üzerinden adaylara açıklanması bekleniyor. Adaylar E-Okul üzerinden TEOG YEP sonuçlarının açıklanması ile birlikte 14-24 Temmuz tarihlerinde Lise tercihlerini gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

TEOG YEP YARIN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? MEB DUYURDU

Lise tercihlerinde kullanılacak "YEP" yarın açıklanacak Milli Eğitim Bakanlığınca, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8'inci sınıf öğrencilerinin lise tercihleri için kullanılacak yerleştirmeye esas puanlar (YEP) yarın saat 10.00'da açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8'inci sınıf öğrencilerinin lise tercihleri için kullanılacak yerleştirmeye esas puanlar (YEP) yarın saat 10.00'da açıklanacak.

MEB'in resmi Twitter hesabından, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi ortak sınavlara katılan öğrencilerin lise tercihi yaparken kullanacağı YEP'e ilişkin açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, "2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8'inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları yarın saat 10.00'da www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek." bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, "2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu"na göre YEP'in açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Tercihte bulunan tüm öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri, YEP üstünlüğü, tercih önceliği, okul kontenjanı esasına göre yapılacak.

E-OKUL SİSTEMİ NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Milli eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanılmaya başlayan e-Okul sistemi, veliyi ve öğrenciyi birçok bilgiyle buluşturan bir web tabanlı yazılımdır. Öğrencinizi okula kaydettikten sonra mezun olana kadar tüm süreci takip edebileceğiniz bir sistem olan e-Okul, velilerden ve öğrencilerden çok ilgi görüyor. Not ve devamsızlık takibi çok rahat bir şekilde yapılabildiği için e-okul sistemi velilerden büyük ilgi görüyor. MEBSİS alt yapısıyla hizmet veren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin kullanımı günden güne yaygınlaşıyor ve uzun yıllardır aileler tarafından kullanılıyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş Nasıl Yapılıyor?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş yapabilmek için e-Okul’un resmi sitesine giriş yapmış olmanız gerekmekte. Site adresi e-okul.meb.gov.tr’dir. Güvenlik resmi ile beraber verilen bir kodu girmeniz gerekmektedir. Ancak bu resmi ve yazanları anlamakta veya görmekte güçlük çekebilecek öğrenciler için güvenlik kodu yenile butonu da bulunmaktadır. Ayrıca başka doğrulama işlemleri sorularıyla da karşılaşabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sitenin sizden istediği 4 haneli güvenlik kodunu girip giriş butonuna bastıktan sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Daha sonra yapılması gerekense öğrencinize ait T.C. Kimlik numarası ile okul numarasını girmek. İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numara olan kimlik numarasına henüz sahip olmayan öğrenciler için e-Okul sistemine giriş için verilen geçici numarayı kullanabilirsiniz. Veli bilgileri altında bulunan alanlarda ise Veli uyruğu, veli T.C. kimlik numarası gibi anneler ve babalar için ayrı alanlar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Öğrenciye öğretmen tarafından verilen tüm bilgilerin girildiği sistemde velilerin merak ettiği bütün bilgiler sunulmaktadır, bu nedenle velilerin veli toplantısı tarihlerini beklemeleri ve olası bir olay nedeniyle veli toplantılarını kaçırmalarının önüne geçilmektedir. Ayrıca öğrencilerin gireceği tüm sınavların tarihleri, alınan tüm belgeleri, öğrencinin okuduğu tüm kitaplar, karne notu ve yıl sonu puanı gibi bilgileri, haftalık ders programını, şube başarı ortalamasını ve nakil durumu gibi birçok bilgiyi detaylıca öğrenebilirsiniz.