Gündem Tepki çeken video ödülden etti

Tepki çeken video ödülden etti

31.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enes Batur’un 11 Aralık’taki bir ödül töreni sonrasında yayınladığı videodaki çocuk istismarı görüntüleri büyük tepki çekince, aldığı ‘En İyi Youtuber - Instagrammer’ ödülü iptal edildi

Tepki çeken video ödülden etti

Sosyal medya fenomenlerinden Enes Batur, geçtiğimiz 11 Aralık’ta düzenlenen 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde bu yıl ilk defa verilen ‘En İyi Youtuber - Instagrammer’ ödülünü kazandı. Ödül töreninden sonra Batur’un seslendirip yayınladığı videoda, çocuk istismarı ve kötü örnek olabilecek görüntüleri kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Batur’un sorumsuz yayınına sivil toplum kuruluşları ve Altın Kelebek jürisi sert tepki gösterdi. Jüri, gelen tepkileri dikkate alarak yaptığı değerlendirme sonucu, Enes Batur’a verilen ödülü önceki gün iptal etti.

Haberin Devamı

‘Canları sağ olsun’

Batur dün Oylum Talu’nun sunduğu ‘Burası Haftasonu’ programına konuk oldu. Ödülün geri alınması hakkında konuşan Batur, “Canları sağ olsun, bana bu ödülü oylarıyla destek veren ve her gün beni izleyip, seven ailem kazandırmıştı” dedi. Yanlış bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Batur, şöyle konuştu:

“Beni bir ödül verdikleri için yüceltmiş olabilirler ama beni yücelten aslında her gün bana destek veren ve o güzel mesajlarıyla yanımda olan ailem. Onlar üzüldü tabi, ben de onlar için üzülüyorum ama ne fark eder ki? Çok yanlış bir algı yaratmaya çalışıyorlar, neden olduğunu bilmiyorum. İnternette o kadar fazla kötü şey var ki kötü içerikli videolar çeken veya bulunduran birçok kanal var. Ama ben 1,5 senedir buna dikkat ediyorum ve her zaman iyi örnek olmaya çalışıyorum. Asla kötü şeylere teşvik etmemeye çalışıyorum.”

Haberin Devamı

Enes Batur ödülün kendisinden alınması konusunda “Hiçbir zaman ‘bu ödül benim’ demedim” diye konuştu.