Gündem Tepki yağdı, özür diledi

Tepki yağdı, özür diledi

12.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya’nın bir televizyon programında, Güneydoğu’da PKK’lı teröristlerle çarpışan Mehmetçikler için kullandığı ‘Ölmek için para alıyorlar’ sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti

Tepki yağdı, özür diledi

Eski Ak Parti Milletvekili, Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya’nın, katıldığı bir televizyon programında kullandığı, “Askerlerin görevi hayatını vermek, bunun için maaş alıyorlar; bana ekstra bir iyilik yapmıyorlar” ifadelerine sosyal medyada tepki yağdı. Habertürk TV’de bir programa katılan Kızılkaya, programın diğer konuğu olan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un askerler için, “Şunu unutmayın o insanlar hayatlarını veriyorlar” sözleri üzerine tepkilere neden olan bir ifade kullandı. Kızılkaya, “O ayrı bir şey. Zaten işi o, maaş alıyor. O insanların görevi hayatını vermek ve onun için maaş alıyor. Ekstra bana bir iyilik yapmıyor” dedi. Kızılkaya’nın sözlerine tepki gösteren Yavuz, “Böyle söylerseniz şehitlerin kemiklerini sızlatırsınız” dedi.
Kızılkaya’nın skandal sözleri sosyal medyada da infial yarattı. Kızılkaya, Twitter’da gecenin en çok konuşulan ve tepki gösterilen isimleri arasında yer aldı. Sosyal medyada Kızılkaya’ya tepkiler şöyle oldu:

Muhsin Kızılkaya asker ölmek için para alıyor diyor. Er 38 TL, Onbaşı 45 TL, Çavuş 60 TL aylık. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu mezhebinde?

Muhsin Kızılkaya da çirkin zihniyet modasına uydu.

Öte yandan Kızılkaya akşam saatlerinde açıklama yaparak özür diledi.