Gündem Termometre 30 dereceyi gösterdi

Termometre 30 dereceyi gösterdi

21.02.2014 - 16:11 | Son Güncellenme:

Adana'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı vatandaşlara kış ayında yaz havası yaşattı. Vatandaşlar, parklara giderek güneşin keyfini çıkardı.

Termometre 30 dereceyi gösterdi

Meteorolojiye göre 23 derece ölçülen kentteki hava sıcaklığı, Atatürk Parkı'nda termometrede 30 dereceye kadar yükseldi. 7'den 70'e her yaştan vatandaş geniş parklarda güneşli havanın keyfini yaşadı. Aileler parkta çocuklarını temiz hava ortamında eğlendirirken, güneş banyosunu piknik fırsatına çevirenler de oldu. Çocuklar güvercinlerin etrafında toplanıp onları beslerken, güneş aynı zamanda sokak ve evcil hayvanlar için de kış mevsiminde bulunmaz bir fırsat sağladı.

Haberin Devamı

Güneşin etkisinden bunalan sokak hayvanlarının gölgede uyuduğu görüldü.

Parkta spor yapan Şükriye Arslan adlı bir vatandaş sıcak havalarla birlikte insanların rahatça gezip eğlendiğini ancak çiftçilerin de kuraklıktan yakındığını söyledi. Arslan, birkaç ay daha böyle giderse tarımsal alanda kıtlık olacağına dikkat çekti. Çağrı Altuğ isimli bir genç ise soğuk kış günlerini özlediğini belirterek, sıcak havaların kendilerine spor yapma fırsatı sunduğunu kaydetti. Güneşin tadını köpeği ve eşiyle birlikte parkta gezerek değerlendiren Cem Gül ise, “Eskiden şubat ayında böyle kıyafetlerle duramazdık. Havalar şaşırtıcı. Hava da bu ince kıyafetlerle dolaşırken bile terletecek kadar sıcak.”