Gündem Terör baskınında ‘tarantula’ çıktı!

Terör baskınında ‘tarantula’ çıktı!

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör operasyonu düzenledikleri bir evde türünün en zehirli örneklerinden olan 15 tarantula (Bir örümcek türü) ele geçirdi.

Terör baskınında ‘tarantula’ çıktı

İl Jandarma Komutanlığı, sosyal medyada terör propagandası yaptığını tespit ettikleri A.D adlı kişinin Sancaktepe’deki evine baskın yaptı. Evde yapılan aramada bodrum katta saklama kapları içinde farklı türlerde 15 adet tarantula bulundu.
Anavatanı Güney Amerika ve Avustralya olan Parajybana, İrmina, Ormata, Trip, Manto türündeki tarantulara el koyan Jandarma, onları Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü’ne teslim etti. Tarantulanın zehrinin insanı birkaç dakika içinde felç edip öldürecek derecede etkili olduğu rapor edildi.
İstanbul’da ilk
Tarantulaların beslenmesi için hamam böceği, kurt ve ölü ölümceklerin kullanıldığı da belirlendi. A. D. ifadesinde ‘Sadece hobi olarak besliyordum’ dese de Jandarma tarantulaların olduğu odada bulunan şırıngayı incelemeye gönderdi. İstanbul’da ilk kez ele geçirilen tarantulaların, zehir üretimi için kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor. A.D. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Tarantula nedir?

Anavatanı Avustralya ve Amazon ormanları olan bu örümceklerin büyüklüğü 2-10 cm arasında. Bacak boylarının 25 cm’ye kadar olduğu cinsleri de vardır. Bazı türlerin zehri son derece güçlüdür ve bir insanı öldürebilir.