Gündem ‘Ters’liğin böylesi!

‘Ters’liğin böylesi!

16.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mehmet Köroğlu iç organlarının ters yerde olması nedeniyle ‘jandarma uzman erbaşlık sınavı’nı kazanmasına rağmen elendi.

‘Ters’liğin böylesi

Kahramanmaraş Andırın’da yaşayan Mehmet Köroğlu (27) jandarma uzman erbaşlık sınavlarını kazanınca sağlık raporu için hastaneye sevk edildi. Ama ultrasonda organlarının ters yerde olduğu ortaya çıktı. Kalbi sağ tarafta bulunan ve tüm iç organları ters yerde olan Köroğlu, bu nedenle jandarma uzman erbaşlığa alınmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Şaka zannettim’

İç organlarının ters yerde olmasına inanamadığını belirten Köroğlu şunları anlattı: “Ultrasonu çeken görevli, sol tarafa baktığında ‘Kalbin atmıyor’ deyince şok geçirdim. Sonra kalbimin sağ tarafta olduğu anlaşıldı. Şaka yapıyor sandım. Diğer organlarıma baktığında onların da ters yerde olduğunu söyledi. Uzman erbaşlık sınavında 400 metre koşuyu birincilikle bitirdim. Astsubaylığın spor mülakatından da 95 puan aldım. Ama maalesef iç organlarım ters yerde olduğu için elendim.” l DHA

‘Derdime çare bulunsun’

Mehmet Köroğlu, iç organlarının ters yerde olmasının jandarma astsubaylık için engel olmadığının söylendiğini, ancak sevk edildiği ikinci hastanede de aynı teşhisin konulması üzerine astsubaylıktan da elendiğini belirtti. Ağabeylerinden birinin jandarma uzman çavuş, diğerinin polis olduğunu ifade eden Köroğlu, “Çocukluğumdan bu yana asker olmanın, üniforma içinde vatanıma hizmetin hayalini kuruyordum. Hayallerim için yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Yazarlar