Gündem Trafik Cezası Sorgulama ve Online Trafik Borcu Ödeme

Trafik Cezası Sorgulama ve Online Trafik Borcu Ödeme

06.07.2015 - 14:20 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulama ve Online Trafik Borcu Ödeme

Türkiye’de trafikte yeni bir dönem başladı. Günümüzde artık daha teknolojik sistemlerin yaşamın her alanında yer almaya başlaması ile birlikte trafikte çok daha kaliteli standartların yakalanabilmesi ve trafik güvenliğinin en iyi şekilde oluşturulabilmesi amacı ile dijital teknoloji trafik denetlemelerinde daha yoğun şekilde kullanılıyor. Günümüzde Emniyet Teşkilatı tarafından karayollarında kullanılan mobese kamera sistemleri ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile birlikte çok daha etkin bir trafik denetleme gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan yeni nesil teknoloji tabanlı trafik denetlemeleri dolayısı ile vatandaşa son derece gelişmiş teknolojik tabanda internet hizmetleri de sunuluyor. Özellikle de günümüzde artık internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde trafik cezası sorgulama işlemleri 2 farklı yöntem ile gerçekleştirilebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesinde yer alan online işlemler menüsünden veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasından kolay bir şekilde öğrenebilme imkanı bulunuyor. Araç sürücüleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden veya egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri sorgulama ekranında son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirerek, güncel ceza durumu öğrenilebiliyor. EGM resmi web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgisi girilerek kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden araç sürücüleri trafik cezası sorgulaması son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama işlemleri için internet üzerinde intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlanması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. Üstelik GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor.

İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinde yer alan bu uygulama kullanılarak yapılabilen trafik cezası ödemelerinde tüm trafik cezası ödenebildiği gibi farklı ve parçalı olarak da ödemesi gerçekleştirilebiliyor. Bu neden ile de günümüzde araç sahipleri herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilmek, trafik cezasının ayrıntılarını alabilmek veya trafik cezasını ödeyebilmek için il ve ilçelerde bulunan vergi dairelerine giderek, uzun saatlerini harcamak zorunda kalmıyor.