Gündem Trakya beyaza büründü

Trakya beyaza büründü

20.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Trakya beyaza büründü

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu Edirne’de, hava sıcaklığı eksi bir dereceye kadar düştü. Kent beyaza bürünürken ekipler yollarda tuzlama çalışmaları yaptı.Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. Keşan, Uzunköprü ve İpsala ilçelerinde dün öğleden sonra tatil edilen ilk ve orta dereceli okullarda bugün de eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Kırklareli’nin Lüleburgaz, Babaeski ve Demirköy ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildi.

Tekirdağ’da da kara hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Tekirdağ-Çanakkale yolunda trafik ekipleri önlem alırken, kar lastiği ve zinciri olmayan araçların sürücüleri, kent girişinde bekletildi. Ayrıca il genelindeki okullarda eğitime bir günlük ara verildi.

Okullar tatil

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Trakya’da hava sıcaklıklarının üç gün boyunca gece ve sabah saatlerinde sıfır derecenin altına düşmesinin beklendiği kaydedildi. Bu kentlerde yaşayanların buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kuzey Ege’de ise fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında karşılıklı olarak bazı arabalı vapur seferlerinde aksama yaşanırken, sabah saatlerindeki seferler iptal edildi. Köylerinden taşımalı eğitim için ilçeye gelen 279 öğrenci, servislerdeki aksama nedeniyle okullarına gidemedi. Gelibolu, Biga ve Lapseki ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar dün tatil edildi.

Haberin Devamı

Mersin’in Anamur ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde hortum oluştu. Hortum nedeniyle mahalledeki muz seraları zarar gördü. Anamur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgede hasar tespit çalışması yaparken, sigortasız olduğu öğrenilen seralarda yaklaşık 1,5 milyon lira zarar olduğu iddia edildi. Seraları zarar gören çitçiler devletten yardım istediklerini belirtti.

2 bin 551 sürücüye ceza

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda trafik ekiplerince, 1 Aralık 2018’de başlayan kış lastiği takma zorunluluğuna yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Polis sorumluluk bölgelerinde 1-15 Aralık’ta yapılan denetimlerde, kurala uymayan 2 bin 551 sürücüye ceza verildi. Kış lastiği takılmaması nedeniyle en fazla cezai işlem 290 rakamıyla Şırnak’ta uygulandı. Şırnak’ı, İstanbul 221 ve Ankara 172 ceza sayısıyla takip etti. Söz konusu kurala uymayan sürücülere 715 lira ceza kesiliyor. - ANKARA AA