Gündem TSK: Afrin'de 1829 terörist öldürüldü

TSK: Afrin'de 1829 terörist öldürüldü

22.02.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:

TSK, dün Afrin'de düzenlenen operasyonlarda 49, 33 günde toplam 1829 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Afrin ile ilgili bir istihbarat bilgisini paylaşarak "YPG ve rejim Afrin ile ilgili pazarlık yaptı ama anlaşamadılar. Afrin'de YPG'li kılığında kim olursa hedeftir"dedi.

TSK: Afrinde 1829 terörist öldürüldü

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harikatı ile ilgili TSK ve hükümetten peş peşe açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 34. gününde bilgilendirme açıklaması yaptı.Açıklamaya göre, harekâtın başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829.Batı ve Kuzey cephesinden ilerleyen Türk özel kuvvetler askerleri ile ÖSO unsurları, onlarca köy ve beldeyi YPG'li teröristlerden kurtardı.Son olarak Beşar Esad'a bağlı milisler, Afrin'deki teröristlere yardım için harekete geçti ancak TSK tarafından geri püskürtüldüler.

TSK: Afrinde 1829 terörist öldürüldü

KİM ÇIKARSA O HEDEF OLUR

AA Editör Masası'nda konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Esed ve YPG arasında Afrin görüşmelerine ilişkin konuştu. Bozdağ "YPG ve rejim Afrin ile ilgili pazarlık yaptı ama anlaşamadılar. Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar, bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip YPG/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK'ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur"dedi. Sivil kayıp iddialarına da yanıt veren Bozdağ, "Bugüne kadar TSK'nın operasyonlarında, bırakın hayatını kaybeden, burnu kanayan bölgede tek sivil olmamıştır" ifadesini kullandı.