Gündem Tunceli'de PKK'lı teröristler yol kesip araç yaktı

Tunceli'de PKK'lı teröristler yol kesip araç yaktı

17.06.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen PKK'lı  teröristler, durdurdukları aracı ateşe verdi, kayıp olan araç sürücüsünün  bulunması için operasyon başlatıldı. Pülümür karayolunda aracı yakılarak teröristler tarafından kaçırıldığı değerlendirilen Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz, İnsan Hakları Derneği Tunceli Şubesine başvurdu.

Tuncelide PKKlı teröristler yol kesip araç yaktı

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, dün 17.00 sıralarında 156 jandarma hattına Tunceli-Pülümür karayolunun 46. kilometresinde bir aracın yandığı ve içinde kimsenin olmadığı yönünde ihbar geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan incelemede yanan binek aracın Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yapan kişiye ait olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İhbarın ardından olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla araçtaki yangın söndürülmüş, ilk incelemelerde araç sürücüsünün olay yerinde olmadığı, aracın anahtarının üzerinde olduğu ve aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği anlaşılmıştır. Pülümür ilçesine çekilerek araç üzerinde yapılan inceleme neticesinde araç üzerinde çok sayıda mermi deliğinin olduğu, araç içinde ve çevresinde herhangi bir kan izinin olmadığı tespit edilmiştir. Kayıp araç sürücüsünün bulunması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler gönderilmiştir. Bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir."

Haberin Devamı

OĞLUNUN ALIKONULDUĞUNU BELİRTEREK YARDIM İSTEDİ

Gümüşhaneli Hamit Yılmaz, İnsan Hakları Derneği Tunceli Şubesine başvurarak oğlunun aracının Pülümür Vadisi'nde yakıldığını ve oğlunun alıkonulduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

İnsan Hakları Derneğinde gazetecilere açıklamada bulunan Hamit Yılmaz, oğlu Necmettin Yılmaz'ın 2016 Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyüne sınıf öğretmeni olarak atandığını anlattı.

Jandarmanın kendisini arayarak olay hakkında bilgi verdiğini anlatan baba Yılmaz, "Olay yerini gelirken inceledik. Yolun kenarında arabanın yakıldığını ve arabadaki mermi izlerini gördük. Kimler tarafından alıkoyulduğunu bilmiyorum ve bizim mağduriyetimizin giderilmesi için ilgililerden ve yetkililerden Allah rızası için bu bilgiyi bizlerle paylaşıp çocuğumun sağ salim bana teslim edilmesini talep ediyorum." dedi.

İnsan Hakları Derneği Tunceli Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, Yılmaz ailesinin mağduriyetinden dolayı kendilerine başvurduğunu belirtti. Şanlıurfa Siverek'te öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz'ın yaz tatilini geçirmek üzere dün Gümüşhane'ye ailesinin yanına gitmek isterken Pülümür karayolundan aracıyla geçtiğini ifade eden Sönmez, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Pülümür Vadisinde yolun kesildiğini bu öğretmen arkadaşın oradan alındığını, aracının yakıldığını ama bu olayın görgü tanığı olmamasından kaynaklı kim ya da kimler tarafından yakıldığına dair herhangi bir bilgi elimizde yok. Ama ne olursa olsun sonuçta bir mağduriyet vardır, alıkoyma olayı vardır. Kimler tarafından alıkonulursa konulsun, kimler tarafından yapılırsa yapılsın biz insan hakları derneği olarak insanların yaşamını savunuyoruz ve bu vatandaşın sağ salim hiçbir zarar görmeden ailesine teslim edilmesini bekliyoruz ve talep ediyoruz."