Gündem Turkcell ile Netkent’ten dijital üniversite

Turkcell ile Netkent’ten dijital üniversite

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Turkcell ile Netkent’ten dijital üniversite

Tüm eğitimin dijital ortamda ve online olarak verildiği Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi (Netkent) ile Turkcell bir işbirliği gerçekleştirdi. İşbirliği kapsamında Netkent’in 15 Ekim’de başlayacak derslerine öğrenciler, internetten Turkcell’le erişebilecek.

Haberin Devamı

KKTC’de kurulan Netkent’te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bulunuyor. Üniversiteye kaydolmak isteyen öğrencilerin herhangi bir yükseköğretim programından mezun veya halen bir programda kayıtlı üniversite öğrencisi olması gerekiyor. Lisans programlarının yıllık ücreti 1.980 TL.

İşbirliği kapsamında Netkent öğrencilerinin kullanacakları “Lifecell Netkent” paketinde aylık 6 GB internet, her yöne geçerli 500 dakika konuşma ve 100 SMS bulunuyor. Bu tarifede yine dersleri izleyecekleri www.netkent.edu.tr adresinde geçerli aylık 20GB internet de ayrıca tanımlanacak. Pakette bulunan BiP’te her yöne geçerli 1000 dakika sayesinde öğrenciler sabit yönler dâhil tüm konuşmaları yapabilecek. Yine Netkent öğrencileri, 5 GB internetiyle gelen fizy ile müzik dinleyebilecek, 5 GB ayrı internetiyle tanımlanan Dergilik’ten ulusal ve uluslararası yayınları takip edebilecek.

Haberin Devamı

‘İkinci bir fırsat’

Tanıtım toplantısında konuşan Netkent Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, yeni mesleklere açılmanın, kendilerine ikinci bir fırsatı vermenin, yeni bir kariyere hazırlanmanın bugünkü meslek insanlarının en önemli talepleri arasında olduğunu belirtti. Öte yandan üniversiteye girenlerin bir kısmının bölümlerinden mutsuz olduklarını söyleyen Kahraman, “Mezuniyet alanlarıyla çalışma alanları arasında artık çok küçük bir ilişki var. İnsanlara diledikleri eğitimi alarak hayallerini yaşatmak fırsatını vermek bir sorumluluktur. Onlara ve herkese Netkent’i sunuyoruz” dedi.

Hukuk Fakültesi’ne sadece KKTC öğrencilerinin kabul edildiği üniversitenin Türkiye’deki denkliği hakkında ise Kahraman şunları söyledi: “Netkent, esas itibariyle yurt dışında bir üniversite. Dolasıyla YÖK’ün önceden tanıması gibi bir durum söz konusu değil. Herhangi bir yurt dışındaki üniversitede 4 yıl okumuş olan kişi diplomasını sunduğu andan itibaren o diplomanın tanınması ve tanınmaması süreci başlayacak. Eğitimi verdikten, o süreci tamamladıktan sonra konu o zaman ele alınacak.”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise “Dünyanın ilk dijital operatörü olarak dijital tecrübemizi eğitim alanında da Türkiye’nin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Daha önce birçok alanda dijital dönüşüme öncülük etmiştik. Bu anlaşmayla eğitim alanında da deneyimlerimizi paylaşma fırsatı bulduk” dedi. Terzioğlu, öğrencilerin üniversite eğitimleri boyunca tüm iletişim ihtiyaçlarını kendilerine bir paket olarak sunduklarını söyledi.