Gündem Türkiye Almanya Film Festivali 22 yaşında

Türkiye Almanya Film Festivali 22 yaşında

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nürnberg’de düzenlenecek 22. Türkiye Almanya Film Festivali’nde Türkiye’den Zeki Demirkubuz’un da aralarında olduğu yönetmenler yeni filmleriyle yarışacak

Türkiye Almanya Film Festivali 22 yaşında

Bu yıl Nürnberg’de 22.’si düzenlenecek Türkiye Almanya Film Festivali’nin programı açıklandı. 4 Mart’ta Almanya ve Türkiye’den birçok konuğun katılımıyla Tafelhalle’de açılacak festivalde birçok sosyal, siyasal ve toplumsal konuları çok çeşitli boyutta işleyen toplam 19 filmin katıldığı uzun ve kısa metraj film yarışmalarında yer alacak. Uzun metraj filmleri yarışmasının jüri başkanlığını Yeni Alman Sineması’nın yaratıcılarından, eserleri ile ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül alan Edgar Reitz üstlenecek. Kısa Film Jürisi’ne ise yönetmen Tevfik Başer başkanlık yapacak. Yarışmaya Almanya’da Andreas Arnstedt’in ‘Short Term Memory Loss’u, Tini Tüllman’ın ‘Freddy’si ve Thomas Arslan’ın Berlin’de yarışan ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazanan yeni filmi ‘Helle Nachte’sinin de aralarında olduğu yapımlar katılacak. Türkiye’den yarışacak filmler ise Barış Kaya ve Soner Caner’in yönettiği ‘Rauf’, Zeki Demirkubuz imzalı ‘Kor’, Seren Yüce’nin ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’i ve Mehmet Can Mertoğlu’nun ‘Albüm’ü olarak sıralanıyor.

Türkiye Almanya Film Festivali 22 yaşında

Ara Güler damgası

Türkiye’nin efsane fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve Almanya’nın sanat sinemasının usta görüntü yönetmeni Jürgen Jürges’e festival açılışında Onur Ödülü takdim edilecek. Ara Güler’in 1975 yılında çektiği kısa film ‘Kahramanın Sonu’ ve Ara Güler’i tanıtan Osman Okkan’ın yönettiği ‘Ara Güler - Bir İstanbul Efsanesi’ belgesi açılış filmleri olarak gösterilecek. Festival programında 27’si prömiyer olmak üzere 40 film gösterilecek, festivale 70’den fazla konuk katılacak.