Gündem Türkiye’den yeni deklarasyon

Türkiye’den yeni deklarasyon

27.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Doğal gaz ve petrol rezervleri bulunan Kıbrıs ve çevresinde KKTC’yi dışlayan tek taraflı projelere ve oldu bittiye izin vermeyeceğini belirten Türkiye, ikinci sondaj gemisi Yavuz’u bölgeye gönderirken yedi farklı tarihte gerçekleştirilecek tatbikatlar için yeni bir “Deniz Deklarasyonu” yayımladı.

Türkiye’den yeni deklarasyon

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’nın internet sayfasında, 2-17 Temmuz arasında yedi farklı tarihte gerçekleştirilecek tatbikatlar için yeni bir “Deniz Deklarasyonu” yayımlandı. Buna göre, Antalya açıklarında başlayacak tatbikatlar, Türkiye’nin kendi kıta sahanlığında yapılacak. ABD, İsrail ve Fransa’nın Güney Kıbrıs’ta “askerî üs” edinme çalışmaları sonrasında Türkiye, Ada’da askeri liman için de harekete geçti. Bu kapsamda Doğu Akdeniz’de koruma görevinde bulunan savaş gemilerimizin lojistik ihtiyaçlarının daha rahat sağlanması için KKTC’de “lojistik liman” konusunda çalışmalar başlattı.

Haberin Devamı

YAVUZ'A SELAM

Türkiye’nin ‘Fatih’ten sonra ikinci petrol arama gemisi ‘Yavuz’, Akdeniz’e ulaştı. Doğu Akdeniz’de ağırlıklı olarak görev yapacak ‘Yavuz’ bölgeye giderken, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları tarafından selamlandı.